fbpx
Сьогодні
11:34 26 Лип 2023

Повернення електронного декларування в Україні: Голова Верховної Ради закликає нардепів підтримати ухвалення законопроєкту

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав народних депутатів підтримати ухвалення законопроєкту про відновлення електронного декларування в Україні.

Повідомляє Рубрика посилаючись на повідомлення Стефанчука у соціальній мережі Фейсбук.

«Моя позиція чітка й зрозуміла: ЙОГО ПОТРІБНО ВІДНОВЛЮВАТИ ЯКНАЙШВИДШЕ.
Відновлювати для всіх. І чиновників, і суддів, і народних обранців…
Підтверджую свою позицію і словом, і ділом.
Адже, попри добровільність подачі декларацій, що була запроваджена з міркувань безпеки на початку повномасштабного вторгнення, я, як Голова Верховної Ради України, добровільно подав звітність і за 2021-ий, і за 2022-ий роки.
І тут неважливий номер законопроекту. Важливий принцип: у демократичному суспільстві декларування — це не лише інструмент запобігання корупції, це — елемент довіри суспільства до чиновників.
Може йти дискусія щодо окремих положень, як-от декларування майна на тимчасово окупованих територіях або процедура подачі декларацій тих, хто служить у лавах ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Також Стефанчук закликав фракції та групи, позафракційних народних депутатів найближчого засідання підтримати законопроект про повернення декларування.

«Це прозорість. Це відкритість. Це довіра. Це те, що наблизить нас на шляху до членства у Європейському Союзі.
Це той запит на справедливість, спраглість щодо якого сповнює українське суспільство».

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення Верховна Рада призупинила процес обов'язкового декларування майна чиновниками. При цьому залишилась можливість добровільного подання декларації. Наразі парламент розглядає законопроєкт №8071, який відновлює подання та перевірки електронних декларацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: