fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 15:51 25 Лип 2023

Волонтери доставили у прифронтові населені пункти набори ПОРУЧ-BAG

Команда волонтерів спілки "ПОРУЧ" вчергове відвідала з гуманітарною місією прифронтові населені пункти в Донецькій області.

У чому проблема?

Волонтери відвідали Очеретине, Торецьк, Краматорськ, Нью-Йорк, Тетянівку та Костянтинівку та доставили набори ПОРУЧ-BAG, генератори, повербанки. Саме ці речі вкрай потрібні людям, які вже рік живуть без води, світла, магазинів. Місцеві розповідають, що їжа є, але, наприклад, прального порошку чи мийних засобів дуже не вистачає.

Організаторка Благодійного фонду Волонтерська спілка "ПОРУЧ" Русана Шарлай зазначає:

"Цю гуманітарну місію ми назвали "ТУР ДЕ ФРОНТ". Всього за день ми об'їхали шість населених пунктів, що розташовані на лінії вогню".

Яке рішення?

"Понад рік наша команда їздить у гуманітарні місії, спілкується з людьми. В результаті ми зрозуміли, що всім і всюди потрібні приблизно ті самі речі. Це мийні засоби, пральний порошок, прокладки, вологі серветки, антисептики, знеболювальні, адсорбуючі препарати, батарейки, сірники, свічки. Тому ми вирішили зібрати все це в один великий набір, який допоможе сім'ї протриматися близько місяця. Так виникла ідея створення ПОРУЧ-BAG — сумки турботи, яка наповнена всім необхідним для тих, хто проживає у зонах бойових дій", — розповіла Русана Шарлай. За її словами, середня вартість такого набору складає 1300 грн.

Як це працює?

Протягом червня волонтери збирали кошти на набори ПОРУЧ-BAG.

"У цьому нам дуже допомагали наші амбасадори, партнери та звичайні люди. Разом ми зібрали 169 000 грн. Цих коштів вистачило на 130 наборів. І вже перші 50 з них ми доставили у найвіддаленіші куточки Донеччини", — прокоментувала волонтерка.

Цього разу в ході гуманітарної місії волонтери спілки "ПОРУЧ" відвідали шість населених пунктів у Донецькій області; роздали 50 наборів ПОРУЧ-BAG, 100 повербанків, 4 зарядні станції.

Нагадаємо, у підтримку літньої наступальної кампанії Сил оборони України Фонд компетентної допомоги армії "Повернись живим" вклав значні кошти. Витратили для цього понад 2 мільярди гривень, які люди та бізнес переказували на загальні рахунки організації.

Також Рубрика розповідала, що  команда Фонду "Повернись живим" з допомогою креативної агенції Publicis Ukraine у вигляді музичної платівки представила результати роботи за рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: