fbpx
Сьогодні
Фото 14:38 20 Лип 2023

Відновлення польотів: в Україну прибуло керівництво авіакомпанії Ryanair

English version here

Фото: facebook.com/airportboryspil

В Україну прибуло керівництво найбільшої авіакомпанії Європи Ryanair. Делегація проводить перемовини з керівництвом міжнародного аеропорту "Бориспіль" про відновлення польотів після закінчення війни.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу аеропорту "Бориспіль".

До аеропорту Бориспіль прибуло найвище керівництво Ryanair – головний виконавчий директор групи Ryanair Group Майкл О'Лірі, головний виконавчий директор Ryanair DAC Едді Вілсон та комерційний директор Ryanair DAC Джейсон МакГіннес.

Поки пасажирські літаки в Україні не можуть літати, керівництво Ryanair до Борисполя доставила "Укрзалізниця".

Фото: facebook.com/airportboryspil

"Розпочалася напружена робота: детально обговорюємо партнерство між авіакомпанією Ryanair та аеропортом "Бориспіль" стосовно заявленого стратегічного плану авіакомпанії щодо швидкого відновлення авіаперевезень, одразу після перемоги України та підтвердження EASA (Європейське агентство авіаційної безпеки ред.) про безпеку польотів в українському небі", – зазначили у прес-службі аеропорту.

Фото: facebook.com/airportboryspil

Відновлення польотів в Україну

Зазначимо, що Україна повністю закрила свій повітряний простір для цивільних літаків після початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого.

Відповідно до звіту Європейської організації безпеки повітряної навігації, обмеження на польоти цивільної авіації у повітряному просторі України зберегтися до 2029 року. При цьому Євроконтроль не генерує й не використовує воєнні прогнози, аналітику або ж припущення для створення своїх прогнозів. При цьому після завершення війни й переформатування мережі маршрутів, прогноз Євроконтролю буде оновлено з використанням нових даних.

Зауважимо, що в Україні заговорили про відкриття аеропорту "Львів" за прикладом зернового коридору.

Також зазначимо, що Ryanair готова відновити роботу в Україні після завершення бойових дій і відкриття повітряного простору. Головний виконавчий директор Ryanair Holdings Plc Майкл О'Лірі зазначив, що компанія "зможе полетіти туди приблизно за два тижні".

До того ж, Ryanair наймає значну кількість українських пілотів та бортпровідників, щоб бути готовою повернутися до країни після закінчення війни з Росією.

Зауважимо, що після війни Ryanair планує створити 30 маршруті.

Довідка

Ryanair – ірландська надбюджетна авіакомпанія, заснована в 1984 році. Її штаб-квартира знаходиться в Дубліні, Ірландія, а основні операційні бази – в аеропортах Дубліна та Лондона Станстед. Вона становить найбільшу частину сімейства авіакомпаній Ryanair Holdings і має дочірні авіакомпанії Ryanair UK, Buzz, Lauda Europe та Malta Air. Це найбільша авіакомпанія Ірландії, а 2016 року вона стала найбільшою авіакомпанією у світі за кількістю регулярних міжнародних пасажирів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: