fbpx
Сьогодні
17:12 18 Лип 2023

Попри воєнні дії в Україні вже намолочено понад 2 млн тонн зерна, - Шмигаль

Попри повномасштабні воєнні дії на території України, жнива тривають у 22 регіонах, вже намолочено понад 2 млн тонн зерна.

Про це під час засідання уряду повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"У неймовірних умовах наші аграрії провели вже дві успішні посівні. Зараз ми почали збирати другий врожай за цей час повномасштабної агресії. Жнива тривають у 22-х регіонах. Вже намолочено понад 2 млн тонн зерна. Найбільше – в Миколаївській та Одеській областях", – сказав Шмигаль.

Глава уряду подякував працівникам аграрної сфери за самовіддану працю та відзначив, що це важливо для стійкості Української держави.

Довідка

російська сторона у понеділок направила Туреччині, Україні та ООН свої заперечення щодо продовження зернової угоди та де-факто припинила її дію.

Напередодні останнє судно в межах укладеної за посередництва ООН угоди, яка дозволяє безпечно експортувати українське зерно Чорним морем, вийшло з Одеського порту вранці в неділю, 16 липня.

Чорноморська зернова угода була укладена в липні 2022 року. Задля цього було підписано два документи: за участю ООН, Туреччини і України й окремо – ООН, Туреччини й Росії.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: