fbpx
Сьогодні
14:31 17 Лип 2023

Британія запровадила нові санкції щодо росії

English version here

Уряд Великої Британії запровадив санкції щодо 14 росіян з огляду на спроби російської влади знищити українську національну ідентичність, зокрема проти 11 причетних до примусової депортації українських дітей.

Про це йдеться у пресрелізі уряду.

"У жахливій програмі примусової депортації дітей і сповненій ненависті пропаганді, яку вивергають його лакеї, ми бачимо справжній намір путіна – стерти Україну з карти. Сьогоднішні санкції спрямовані на притягнення до відповідальності тих, хто підтримує режим Путіна, включно з тими, хто хоче бачити знищення України, розпад її національної ідентичності та знищення її майбутнього", – заявив міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

У новий санкційний список потрапили 14 росіян, з них 11 осіб, причетних до примусової депортації українських дітей. Серед них – уповноважена з прав дитини в Московській області Ксенія Мішонова та міністр освіти рф Сергій Кравцов.

Зазначається, що ці особи відіграли роль у російській програмі депортації, спрямованій на знищення української культурної та національної ідентичності.

Наголошується, що понад 19 тисяч українських дітей були примусово депортовані до рф або на тимчасово контрольовану нею територію.

Багато дітей поміщені у табори для перевиховання в незаконно окупованому Криму та на материкові частині рф, де щодо них проводиться російсько-орієнтоване академічне, культурне, патріотичне та військове виховання.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну під британські санкції потрапили понад 1600 фізичних та юридичних осіб, у тому числі 29 банків із глобальними активами на 1 трильйон фунтів стерлінгів, понад 130 олігархів із загальними статками понад 145 мільярдів фунтів стерлінгів, а також обмеження запроваджені у торгівлі між Британією та рф на понад 20 мільярдів фунтів стерлінгів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: