fbpx
Сьогодні
Відео 16:23 13 Лип 2023

Номінували на премію "Еммі-2023" інтерв’ю Зеленського в шоу Леттермана

English version here

Фото: Фейсбук / Володимир Зеленський

Випуск токшоу "Мого наступного гостя не треба представляти з Девідом Леттерманом", у якому знявся лідер України Володимир Зеленський, номінували на премію "Еммі-2023".

Як інформує Рубрика, про це свідчить перелік номінантів на 75-ту премію "Еммі".

Епізод шоу із Зеленським потрапив у номінацію "Кращий документальний серіал чи спеціальний випуск".

Заради цього інтерв'ю команда токшоу приїхала із США до України. Знімання відбувалися на станції київського метро "Майдан Незалежності".

Номінантами на премію "Еммі" у цій категорії також стали:

  • спецвипуск інтерв'ю "Світло, яке ми несемо: Мішель Обама й Опра Вінфрі";
  • телесеріал "Скуштуйте націю з Падмою Лакшмі";
  • телешоу "Стенлі Туччі: У пошуках Італії";
  • телесеріал "Об'єднанні відтінки Америки".

Про програму Леттермана

Леттерман — відомий американський телеведучий, комік, письменник та продюсер. У 1980-х він запустив нічне ток-шоу "Пізня ніч із Девідом Леттерманом". До студії запрошували відомих акторів, музикантів, політиків та інших знаменитостей. Так, гостями Леттермана в різні часи були такі відомі політики, як Білл Клінтон, Джон Маккейн, Джордж Буш та Барак Обама.

2018 року Леттерман почав вести щомісячну серію годинних програм на Netflix, які складалися з розгорнутих інтерв'ю та польових знімань. До цього програма «Мого наступного гостя не треба представляти…» чотири рази була номінована на премію Primetime Emmy Award.

Довідка

 Церемонію вручення премії "Еммі" проводять із 1949 року. Перша статуетка була вручена 25 січня 1949 року в Голлівудському спортивному клубі. Назва "Еммі" походить від слова "immy"— так називалася катодна трубка в перших телевізійних камерах. Атом, який тримає в руках жінка, символізує телебачення як науку, а крила за її спиною — телебачення як мистецтво.

Премію представляють три організації:

  • Американська телевізійна академія (англ. Academy of Television Arts & Sciences) нагорджує вечірні передачі, виключаючи спортивні;
  • Американська національна телевізійна академія (англ. National Academy of Television Arts & Sciences) нагороджує денні, спортивні, телевізійні новини і документальні програми;
  • Міжнародна телевізійна академія (англ. National Academy of Television Arts & Sciences) нагороджує телевізійні передачі, які випущені і транслюються за межами США.

Нагадаємо, український народ став лавреатом щорічної німецької премії імені Льва Копелева "За мир та права людини". Нагороду вручать меру Києва Віталію Кличку та його брату Володимиру Кличку, парамедикині Юлії "Тайрі" Паєвській та Харківській правозахисній групі.

А Литва до Дня державності нагородила українських посадовців, серед них – Шмигаль, Залужний та Резніков.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: