fbpx
Сьогодні
13:49 11 Лип 2023

ОК "Південь": на півдні росія вночі намагалася атакувати безпілотниками місця зберігання зерна

English version here

У ніч на 11 липня відбулася потужна безпілотникова атака, яка була спрямована на інфраструктуру порту, де зберігалося зерно: все це відбувається на тлі прагнень росії зупинити зернову угоду.

Про це повідомила керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону "Єдині новини".

Речниця ОК "Південь" зауважила, що атака "була спрямована на інфраструктуру порту". Саме туди, де зберігалося зерно.

"Враховуючи шантаж російських терористів про те, що вони прагнуть зупинити зернову угоду", підкреслила вона.

Як наголосила керівниця об'єднаного пресцентру, ця російська атака була очікуваною. Адже, як відомо, "напередодні до Москви з Тегерана прибули вантажні авіаборти".

Водночас Гуменюк не виключила, що найближчими днями ворог може завдати ракетного удару по Півдню України.

"Цієї ночі… був дроновий, і цілком можливий найближчими днями і ракетний удар", резюмувала вона.

Нагадаємо, що у ніч на 11 липня війська рф намагалися атакувати зерновий термінал одного з портів в Одеській області. 22 безпілотники знищено, два влучили в адмінбудівлю припортового об'єкта.

"Вночі країна-терорист здійснила потужну дронову атаку по півдню України. З акваторії Чорного моря ворог спрямував кілька хвиль ударних безпілотників типу "Shahed-136″. Сили протиповітряної оборони не дали реалізувати ворожий план атаки зернового термінала одного з портів Одещини. 22 дрони знищено силами ППО півдня, два влучили в адмінбудівлю припортового об'єкта", повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Нагадаємо, що у ніч на 11 липня російсько-окупаційні війська вчергове атакували столицю дронами іранського виробництва, усі повітряні цілі було знищено протиповітряною обороною.

Як писала Рубрика, 11 липня російські загарбники атакували регіони України ударними безпілотниками іранського виробництва "Shahed-136/131". Сили ППО приземлили 26 ворожих повітряних цілей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: