fbpx
Сьогодні
13:55 07 Лип 2023

Історичний будинок "Давня Русь" внесли до списку культурної спадщини: у чому рішення

Житловий будинок із готелем і рестораном "Давня Русь" на вулиці Володимирській занесли до Переліку обʼєктів культурної спадщини.

Про це повідомляє КМДА.

У чому проблема?

Історичний будинок на Софійській площі звели у 1869–1870 роках за проєктом архітектора Сопоцинського. Охоронний статус будівлі Мінкульт скасував ще у 2011 році, хоч будинок і розташований у буферній охоронній зоні памʼятки ЮНЕСКО й належить до комплексу памʼяток національного значення "Софія Київська".

У червні 2023-го активіст Дмитро Перов повідомив, що будівлю хочуть знести заради офісного центру. За словами Перова, імʼя забудовника не відоме, адже це новий інвестор, який не планує відновлювати будівлю.

Яке рішення?

Наказ про внесення будинку до Переліку обʼєктів культурної спадщини вже підписали в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

Як це працює?

Тепер КМДА готує документи для надання будинку охоронного статусу пам'ятки архітектури.

"Будинок на вулиці Володимирській, 21/20 зберіг свою автентичність і є важливим елементом формування історико-архітектурного оточення Софії Київської – пам'ятки ЮНЕСКО. Окрім того, будівля – цікавий зразок поєднання житлових та нежитлових функцій у малоповерховій забудові", – кажуть у КМДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: