fbpx
Сьогодні
11:59 06 Лип 2023

Ігнат повідомив, що "Калібри" рф спочатку летіли на Київ, але різко змінили курс на Львів

Фото: ПС ЗСУ

Крилаті ворожі ракети "Калібр", які випустили росіяни з акваторії Чорного моря, спочатку летіли на столицю, використовуючи рельєф місцевості та русло річки Дніпро. Проте потім вони різко змінили свій курс на захід.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Цього разу, прямуючи на північ, була ймовірність, що буде Київ під ударом, але вони (ракети – ред.) різко звернули на Захід і атакували Львів. Винищувальна авіація намагалась по маршруту слідування їх знищувати, і якась частина була знищена і винищувачем, але, зрештою, більшість ракет було знищено саме на заході", – сказав речник.

У зв'язку з цим Ігнат заявив, що літаки F-16 могли б допомогти військовим знищувати ворожі ракети.

Він нагадав, що ці винищувачі створені для того, аби перехоплювати такі типи повітряних цілей, як дрони-камікадзе чи крилаті ракети.

Довідка

Уночі 6 липня окупанти вдарили ракетами по Львову: пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, також ракета влучила в багатоповерхівку.

Загарбники випустили 10 ракет "Калібр", з яких нашим військовим вдалося збити 7. Внаслідок російського ракетного обстрілу Львова станом на 7 годину ранку 6 липня відомо про 4 загиблих і 9 поранених. Через атаку у місті пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури та багатоквартирний будинок. Мер Андрій Садовий зазначив, що загалом пошкоджено 35 будинків та 50 автомобілів.

На нічний удар по Львову відреагував президент Зеленський.

У Черкаській області сьогодні вночі також впали уламки збитої російської крилатої ракети, що спричинило пошкодження.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: