fbpx
Сьогодні
21:07 04 Лип 2023

Парламентська Асамблеї ОБСЄ визнала рф спонсором тероризму, а ПВК "Вагнер" – терористами

English version here

Фото AP

Парламентська Асамблеї ОБСЄ визнала рф державою спонсором-тероризму, а ПВК "Вагнер" – терористичною організацією.

Про це член української делегації в ПА ОБСЄ, заступниця голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці.

"Сьогодні завершили роботу на сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ у Ванкувері прийняттям Підсумкової Декларації, яка, зокрема, говорить, що:

  • тероризм становить одну з найбільших загроз міжнародному миру та безпеці;
  • дії «Групи Вагнера» від імені російського уряду можуть бути справедливо охарактеризовані як терористичні (наголошуючи, що президент рф особисто визнав, що «Група Вагнера» була «повністю фінансована» державою);
  • держави-члени ОБСЄ мають вжити заходів проти «Групи Вагнера» та її афілійованих та правонаступницьких структур, у тому числі шляхом оголошення їх терористичною організацією;
  • найголовніше! – закликає держав-членів посилювати міжнародні норми, які чітко визнають: терористичний характер «Групи Вагнера» та її дій; відповідальність російської федерації, як держави-спонсора цієї терористичної організації; неприпустимість залучення таких суб'єктів у міждержавні відносини.

Вперше таке формулювання закріплене у офіційному документі міжнародної організації!

До речі, аналогічний термін «state sponsor of terrorism» знає і законодавство США, які також є членом ОБСЄ. Маю надію, що це рішення стане каталізатором визнання держави-агресора спонсором тероризму не лише в США, а й у всьому світі. Адже тероризм не має залишатися поза увагою та справедливим покаранням. Продовжуємо роботу на дипломатичному фронті!", – зазначила Кравчук.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: