fbpx
Сьогодні
20:56 28 Чер 2023

Cуд арештував голову Тернопільської облради Головка

Вищий антикорупційний суд обрав голові Тернопільської облради Михайлу Головку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 805 тис. грн застави.

Відповідні рішення ухвалив слідчий суддя Олег Ткаченко, інформує "Центр протидії корупції".

Як зазначається, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотали в суді про обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 13 млн грн застави.

У разі внесення суми Головко повинен буде утриматися від спілкування зі свідками, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Як передає ЦПК, у суді Головко назвав хабар провокацією і підставою.

Він заявив, що сприймав всі події в контексті надання підприємцем Ярмоленком добровільної волонтерської допомоги. Головко говорив, що з Ярмоленком вони давно співпрацюють по волонтерській діяльності, бо йде війна і треба допомагати, останнє виносити з хати, щоб перемогти.

Головко також припустив, що ця справа може бути пов'язана з його політичною діяльністю і принциповою позицією щодо московської церкви.

Як повідомлялося, вранці 26 червня у НАБУ заявили про затримання голови Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА. Тоді в Бюро інформували, що посадовці, за даними слідства, вимагали у власника підприємства 1,8 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об'єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

Голову Тернопільської облради та двох заступників голови ОВА затримали «на гарячому» після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: