fbpx
Сьогодні
20:39 20 Чер 2023

ЗСУ за добу уразили 17 артилерійських підрозділів росіян, - Генштаб

Фото: Facebook Генштаб ЗСУ

Сили оборони України за добу уразили 17 артилерійських підрозділів, три пункти управління та засіб протиповітряної оборони російських військ.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, один район зосередження особового складу та військової техніки противника, три станції РЕБ, 17 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще один важливий об'єкт ворога", – ідеться в повідомленні.

Авіація сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу росіян та два по зенітно-ракетних комплексах. Також українські захисники знищили три розвідувальних безпілотних літальних апарати.

За даними Генштабу, ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – протягом доби відбулось 35 бойових зіткнень.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних з Україною районах. Російські війська завдали авіаударів по Янжулівці та Леонівці Чернігівської області. Окрім того, здійснили мінометні та артилерійські обстріли Галаганівки, Карповичів Чернігівської області; Кіндратівки, Брусків, Басівки, Локні, Юнаківки, Бачівська, Степного, Сумської області, а також Івашок, Рожковичів, Гур'євого Козачка, Удів, Мар'їно, Високої Яруги, Мороховця, Тернової, Гатища, Вовчанська, Бударки, Устинівки, Чугунівки, Амбарного, Григорівки Харківської області.
  • На Куп'янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Дворічна, Западне, Кислівка і Берестове Харківської області.
  • На Лиманському напрямку російські війська проводили наступальні дії в напрямку Кремінна – Ямполівка. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку росіяни здійснили безуспішні наступальні дії у напрямку Оріхово-Василівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Калинівка, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Біла Гора, Костянтинівка, Дружба та Північне Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Авдіївки та Сєверного, проводив безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки. Також здійснив артилерійські обстріли Авдіївки, Первомайського та Невельського Донецької області.
  • На Мар'їнському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Мар'їнки. Водночас обстріляв з артилерії Красногорівку, Георгіївку, Мар'їнку та Побєду Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку росіяни проводили наступальні дії у напрямку Новомихайлівки, успіху не мали. Окрім того, ворог здійснив обстріли населених пунктів Гостре, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках агресор продовжує вести оборонні дії. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Сторожевого, Пречистівки, Золотої Ниви, Благодатного та Макарівки Донецької області та Запоріжжя. Також росіяни здійснили артилерійські обстріли населених пунктів Благодатне, Нескучне, Макарівка, Сторожеве, Времівка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Новодарівки, Левадного, Червоного, Гуляйполя, Залізничного, Чарівного, Новоандріївки, Степового, П'ятихаток, Лобкового, Кам'янського Запорізької області; Золотої Балки, Михайлівки, Новоолександрівки, Дудчан, Качкарівки, Шляхового, Козацького, Миколаївки, Бургунки, Іванівки, Садового, Придніпровського, Наддніпрянського, Молодіжного, Зимівника, Білозерки, Ромашкового, Херсона, Дніпровського, Кізомиса, Херсонської області, Нікополя Дніпропетровської області та Очакова – Миколаївської.

За даними Генштабу, у населених пунктах на тимчасово захопленій території Запорізької області російські загарбники обладнали додаткові блокпости та пункти фільтрації. Все цивільне населення, яке виїжджає із тимчасово зайнятого ворогом півдня України вимушене проходити пункти фільтрації, що розміщені в Мангуші та Новоазовську Донецької області. Під час фільтраційних заходів у громадян ретельно перевіряють речі та документи, крім того, відбирають відбитки пальців.

Також у Генштабі уточнили, що минулої ночі російські окупанти завдали удару по Україні 35 іранськими ударними БпЛА типу Shahed, 7 зенітними керованими ракетами С-300 та 1 крилатою ракетою наземного базування "Іскандер-М" по об'єктах цивільної інфраструктури Запоріжжя.

Нагадаємо, воїни ЗСУ за добу знищили понад тисячу російських окупантів та вертоліт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: