fbpx
Сьогодні
09:05 19 Чер 2023

Жінки-делегати поскаржилися на домагання на кліматичних переговорах ООН, – Financial Times

Жінки-делегати поскаржилися на знущання, насильство й сексуальне домагання з боку колег-чоловіків на кліматичних переговорах ООН.

Про це пише Financial Times.

Голова мексиканської делегації Каміла Сепеда розповіла журналістам, що минулого року зазнала сексуальних домагань на COP27 у Єгипті, а також отримувала неприйнятні повідомлення від делегата-чоловіка.

Тоді Сепеда не повідомляла про це, але вирішила висловитися, оскільки, за її словами, жінок все ще переслідують на переговорах в ООН.

«Нам потрібні профілактичні заходи, щоб убезпечити всіх», — сказала вона.

Джерела газети повідомили про інші випадки сексуальних домагань впродовж минулорічного COP27.

Після цього два десятки країн, зокрема Мексика, США, Велика Британія, Німеччина написали листа в ООН. У ньому країни закликали організаторів «звернути особливу увагу на те, як ставляться до жінок-учасниць переговорів у приміщеннях, усередині та поза кімнатами переговорів і гарантувати, що всі учасники почуваються частиною шанобливого та безпечного робочого середовища».

Виконавчий секретар ООН з питань клімату Саймон Стілл підтвердив, що йому «повідомили, що під час цієї сесії мала місце неналежна поведінка».

«Дозвольте мені зробити чітку заяву — домагання, чи то у формі сексизму, чи залякування, чи сексуальних домагань, неприйнятні в процесі РКЗК ООН», — сказав він.

Наразі ООН розмірковує про оновлення кодексу поведінки та запровадження нових заходів до кліматичного саміту COP28 у Дубаї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: