fbpx
Сьогодні
09:14 14 Чер 2023

Суддя Чауса отримав 10 років позбавлення волі: ВАКС оголосив вирок

Фото: ТСН

Суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса Вищий антикорупційний суд визнав винним та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на рішення, яке ухвалив ВАКС 14 червня.

"Чауса Миколу Олексійовича визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України та призначити йому покаранням у вигляді 10 років позбавлення волі", наголосив головуючий суддя Євген Крук.

Окрім того, після відбуття основного покарання йому заборонили протягом 3 років обіймати посади:

  • судді,
  • судді Конституційного суду,
  • члену Вищої ради правосуддя та інші.

Окрім того, в нього конфіскували все належне йому майно.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні "Феофанія" 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Що відомо про суддю Миколу Чауса.

У серпні 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса на отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус утік з України й переховувався в Молдові.

30 липня стало відомо, що екссуддю Чауса, якого в квітні 2021 року викрали невідомі, виявили у селі Мазурівка на Вінниччині.

Пізніше стало відомо, що Чаус перебуває в СБУ. У НАБУ закликали передати підозрюваного детективам, оскільки саме вони розслідують справу щодо екссудді й розшукують його.

Антикорупційне бюро також оприлюднило відео, на якому вони намагаються зупинити автомобіль СБУ з Чаусом.

Згодом НАБУ повідомило, що детективи все ж затримали колишнього суддю Миколу Чауса. Його відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: