fbpx
Сьогодні
Партнерський матеріал 21:25 14 Чер 2023

5 гравців з УПЛ, що можуть поїхати в Європу цього літа

Сезон в європейському футболі завершується і настає пора трансферів та підготовки команд до нового сезону – 2023/24. Традиційно ця пора повниться чутками про переходи футболістів і ми підготували п'ятірку гравців з української футбольної ліги, що мають реальні шанси перебратися до європейських команд вже влітку.

Микола Матвієнко («Шахтар»)

Миколі Матвієнку вже 27 років, і якщо він хоче спробувати свої сили в футбольній Європі – саме зараз час робити крок в цьому напрямку. Тим більше, що в нього є досить конкретний напрямок – англійська Прем'єр-ліга. Саме тут зараз працює колишній тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі, який не раз заявляв, що хоче забрати свого колишнього підопічного в «Брайтон».

Матвієнко навіть проводив свою відпустку в Лондоні, зустрічався з Олександром Зінченко та, можливо – контактував з Де Дзербі, який проводить дуже хорошу роботу в «Брайтоні» та зміг вивести цю команду в єврокубки. Де Дзербі має зараз великий авторитет в своєму клубі та зможе при нагоді настояти на тому, щоб підписати Матвієнка, якщо сам Микола буде готовий зробити такий крок, та клуби домовляться між собою. Крім того гравцем, що є еталоном сучасного захисника, цікавилися інші клуби з Англії, але якщо Матвієнко вирішить піти з «Шахтаря», то саме у «Брайтона» буде найбільше шансів підписати його.

Артем Довбик («Дніпро-1»)

Артем Довбик був на виду в минулому сезоні – він став найкращим бомбардиром чемпіонату України, забивши 24 голи, дуже добре проявив себе в Лізі Європи та Лізі конференцій, де теж багато забивав. Так, Артем недавно підписав новий контракт з «Дніпром-1», але це зовсім не значить, що він не хоче спробувати себе в Європі.

У нього вже був такий досвід – Артем грав за данські «Мітьюлан» та «Сондерійське», але тоді він був ще молодим форвардом, а зараз може розраховувати на запрошення від команд з Ліги чемпіонів. Так, взимку говорили про інтерес від «Марселя» і сам Артем погоджувався, що таке запрошення його агенту надходило. Ймовірно, Артем підписав новий контракт з «Дніпром-1», щоб клуб міг отримати за нього правильну компенсацію. Сам же гравець хоче зіграти в кваліфікації Ліги чемпіонів за «Дніпро-1», а далі – буде видно. На момент закінчення кваліфікації ЛЧ трансферне вікно ще буде відкрите і у Довбика буде можливість перейти в клуб з Європи.

Поставити на матчі «Дніпра-1» в кваліфікації Ліги чемпіонів можна в букмекерській конторі Мостбет КЗ. Також там можна отримати бонус на перший депозит і купу фрібетів для новачків – якраз під матчі єврокубків, які скоро повернуться.

Анатолій Трубін («Шахтар»)

Анатолій Трубін вже третій сезон – основний голкіпер «Шахтаря» та й в збірній України він на рівних конкурує з Георгієм Бущаном та Андрієм Луніним та має хороші перспективи грати регулярно в новому відбірному циклі до чемпіонату Європи. Очевидно, що голкіпер вже може задумуватися про те, щоб спробувати себе в Європі.

5 гравців з УПЛ, що можуть поїхати в Європу цього літа

Якихось конкретних клубів, які б цікавилися голкіпером «Шахтаря» не називалося, але покупка взимку Дмитра Різника з «Ворскли» говорить про те, що «Шахтар» готує заміну для Анатолія та в цілому може розглядати пропозиції по ньому, якщо вони будуть. Різник явно приходив в «Шахтар» не для того щоб бути дублером Трубіна, тож можна здогадатися – між клубом та Анатолієм є домовленість про майбутній трансфер гравця.

Володимир Шепелєв («Динамо»)

Володимир Шепелєв вже сьомий сезон в «Динамо» в ролі напівосновного гравця, якого не можна назвати ключовим, але й до запасних не віднесеш. Він здатний діяти в центрі поля як в ролі півзахисника, орієнтованого на оборону, так і в більше креативній ролі, але коли здорові Буяльский та Шапаренко – Шепелєв залишається в запасі, або ж виходить з ними тільки в матчах, де «Динамо» грає другим номером.

Така доля мабуть певний час влаштовувала Володимира, але в «Динамо» є молодий Яцик, який міг би виконувати ці функції, а команда в цьому сезоні бере курс на омолодження Тож, влітку кілька досвідчених гравців підуть, щоб звільнити місце для молодих – в тому числі в зарплатній відомості. Вже взимку були розмови про інтерес до Шепелєва від «Фейєноорда», який влітку втратить ряд гравців з центру поля, то ж можемо говорити про те, що робота по можливому трансферу Володимира в Європу ведеться.

Георгій Бущан («Динамо»)

Георгій Бущан в цьому сезоні через травму не був основним голкіпером «Динамо», але ніхто не сумнівається в його високому рівні. Кращі свої матчі Георгій провів за збірну, де зарекомендував себе талановитим голкіпером. В Європі його знають та за нагоди Бущан може розраховувати на інтерес зі сторони середнячків європейських ТОП-чемпіонатів, якщо вирішить покинути «Динамо».

Самому «Динамо», напевне, можна відпустити Бущана, так як в команді є 21-річний Руслан Нещерет, а також – Денис Ігнатенко та Валентин Моргун. Денис Бойко переходить в «Полісся», але все рівно чотири голкіпери – то забагато, а на підході є ще 18-річний Юрій Авраменко. Якоїсь конкретики по Бущану останнім часом не було, так як він певний час був травмований, але раніше його сватали в ряд англійських клубів.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: