fbpx
Сьогодні
Фото 17:41 11 Чер 2023

На Донеччині українські захисники просунулися на Запорізькому напрямку: оновлена карта бойових дій

Фото: Генштаб ЗСУ

Військові Збройних Сил України звільнили від російських загарбників село Благодатне у Донецькій області. Захисники просунулися на Запорізькому напрямку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на карту бойових дій Deepstate.

Бійці 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша сьогодні, 11 червня, заявили, що деокупували село Благодатне. Населений пункт розташований на заході Донецької області, поблизу адмінмежі з Запорізькою областю.

скриншот deepstatemap

скриншот deepstatemap

Сухопутні сили ЗСУ підтвердили успіхи українських військ. Захисникам також вдалося взяти у полон російських солдатів..

"Загарбники опирались до останнього, але не витримали натиску нестримних росомах! У ході операції вдалося взяти в полон російських військових", – йдеться у повідомленні.

Військові зазначають, що отримана від полонених інформація допоможе в подальшій деокупації української землі.

Українські сили продовжують просуватися на Запорізькому напрямку. Аналітики Deepstate зазначають, що на Бахмутському, Авдіївському та інших напрямках ситуація не змінна, а на південному сході України посилюють бої.

Зокрема, за даними Deepstate, точаться активні бої південніше населеного пункту Лобкове, а також по лінії Степове-Рівнопіль-Макарівка.

скриншот deepstatemap

Довідка

Українські військові сьогодні заявили про звільнення села Благодатне у Донецькій області. Також, за словами речника Східного напрямку Сергія Череватого, ЗСУ за минулу добу просунулися на 1400 метрів на різних ділянках Бахмутського напрямку.

При цьому офіційно військове та політичне командування заявляє, що контрнаступ України ще не почався. Росія своєю чергою стверджує, що Україна наступає на декількох напрямках, але не заявляє про свою втрату територій.

Минулої доби, 10 червня, між українськими Силами оборони та російськими окупантами відбулося 35 бойових зіткнень, наша авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу ворога.

Окрім того, українські Збройні сили ліквідували близько 1000 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 215 700 тисяч вояк.

В ISW вважають, що українські Збройні сили досягли локальних успіхів у Запорізькій області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: