fbpx
Сьогодні
09:59 04 Чер 2023

Запорізький месник: у столиці на Подолі створюють ще один патріотичний мурал

Фото: marketer.ua

Біля столичного кінотеатру "Жовтень" на вулиці Ярославській, 17 створюють патріотичний мурал "Запорізький месник", який присвятили Національній гвардії України.

Артоб'єкт виконуватиме важливу місію — допомагатиме у зборі коштів на закупку дронів для "Гвардії наступу", відкритому фронтменом гурту "Антитіла" Тарасом Тополею та однойменним благодійним фондом.

Мурал створили художники Олена Нойна (Noyna) та Віталій Гідеван (Gide1).

Розповідають, що для цього на мурал нанесено спеціальний QR-код.

Мурал прославляє українських героїв, які захищають нас на передовій та женуть російського окупанта з української землі геть.

"Кожен та кожна, хто стали на захист України — герої. Розповідати про цих людей, про їхні подвиги і сміливість — потрібно і важливо. Це наша сучасні історія, наші воїни, якими пишаються українці і захоплюється увесь світ", — коментує речник НГУ Руслан Музичук.

У центрі сюжету муралу образ "Запорізького месника". Ним є строковик Національної гвардії, наймолодший Герой України, який ще в перші місяці війни відзначився неймовірною майстерністю у знищенні з ПЗРК "Ігла" ворожої авіації та ракет, виконуючи завдання на Запорізькому напрямку.

Мурал Запорізький месник

Фото: marketer.ua

Загалом він знищив 7 літаків Су-25 та одну крилату ракету. Боєць і зараз продовжує боронити нашу країну та входить до однієї із бригад "Гвардії наступу".

"За задумом планується створити два мурали-побратими: у Києві та, після звільнення Запорізької області від окупантів, у Запоріжжі", — розповідає Анна Ковальова, засновниця агенції консалтингу у благодійності Charity Hub, що є співініціаторами створення муралу.

Відкриття відбудеться 6 червня о 10:30.

Проєкт "Запорізький месник" став третім у серії масштабних робіт міського мистецтва, присвячених незламності українських захисників та українського народу.

На вулицях столиці вже можна зустріти мурали "Привид Києва" та "Що крутіше, ніж сім'я у 44 млн?", створені талановитими вуличними художниками під керівництвом творчої команди агенції CHARITY HUB.

Що відомо про CHARITY HUB

CHARITY HUB — агенція консалтингу у благодійності та соціальному підприємництві. Один із творчих напрямків діяльності агенції — створення патріотичних муралів, які підсвічують героїзм та хоробрість української нації, а також доносять важливі меседжі до усього цивілізованого світу.

Зараз в агенції в процесі втілення 5 муралів (Київ, Харків, Дніпро). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: