fbpx
Сьогодні
16:36 01 Чер 2023

Україна зробила вирішальний крок до набуття членства в Банку розвитку Ради Європи, - нардеп Пушкаренко

Верховна Рада України прийняла Закон «Про прийняття Статуту Банку розвитку Ради Європи та приєднання до Третього протоколу до Генеральної угоди про привілеї та імунітети Ради Європи», який було подано Президентом України Володимиром Зеленським.

«З прийняттям цього закону Україна виконала всі умови, необхідні для набуття членства в Банку розвитку Ради Європи як 43-тя держава-партнер. Відповідне рішення може бути прийнято вже 8-9 червня цього року під час зборів керівництва БРРЄ у Страсбурзі», – зазначив народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

За його словами, важливість цієї події полягає в тому, що Банк розвитку Ради Європи є фінансовою установою соціальної спрямованості. Його було створено 1956 року з метою вирішення європейськими країнами питань, пов'язаних із соціальною реінтеграцією біженців, переміщених осіб та мігрантів. Про його потужність говорить, зокрема, те, що 2021 року за підтримки БРРЄ у європейських країнах було реалізовано 57 проектів на загальну суму 4,2 млрд євро. А загальний обсяг затверджених Банком проектів із забезпечення житлом біженців сягнув з 1956 року 11 млрд євро.

Як наголосив народний депутат, членство України у БРРЄ дозволить: закласти правові підвалини для залучення ресурсів банку на пільгових умовах; створити додаткові можливості для залучення інвестицій та забезпечення житлом українців, які постраждали від війни, а також – відбудови зруйнованої соціальної інфраструктури, зокрема лікарень, шкіл та дитячих садочків; реалізувати нові програми з інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

«БРРЄ має значний експертний потенціал та практичний досвід, набутий впродовж своїй діяльності у сферах будівництва об'єктів цивільної інфраструктури. Такий досвід стане у нагоді Україні у отриманні допомоги західних партнерів та використанні наданих ресурсів у реалізації програм», – зазначив Арсеній Пушкаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: