fbpx
Сьогодні
Відео 12:15 31 Тра 2023

Там, де кордон України межує з рф та Білоруссю, російські війська підірвали дорогу

Фото: Скріншот з відео

На стику кордону України з росією та Білоруссю агресори підірвали дорогу, що проходить по Чернігівській області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Держприкордонслужбу України в Telegram, речника ДПСУ Андрія Демченка в коментарі УП.

"Рубрика від "Київ за три дні" до "Підриваємо дороги, щоб нас не захопили", зазначили у повідомленні.

дорога на кордоні з рф та білоруссю

Фото: Скріншот з відео

Як розповіли прикордонники, країна-агресорка підірвала дорогу у Чернігівській області на стику кордонів України, Білорусі та росії.

"Хоча навряд їм це допоможе", додали у Держприкордонслужбі.

У коментарі "УП" речник ДПСУ Андрій Демченко уточнив, що це сталося напередодні – 30 травня. Українські прикордонники зафіксували вибух в обідній час.

"Вчора на Чернігівщині прикордонні наряди Держприкордонслужби в обідній час зафіксували вибух, який пролунав на напрямку стику трьох країн. Надалі було встановлено, що російські окупанти здійснили підрив дороги сполученням Чернігів-Брянськ.

Як бачимо, від "Київ за три дні" вони почали підривати дороги, певно побоюючись, що Україна піде у наступ на обласний центр. Але Україна не агресор.

Як я вже наголошував, наша держава виключно обороняється і Брянськ нам не треба. Однак нам треба падіння центру прийняття рішення, де було ухвалено розв'язати війну проти України, тож хай краще підірвуть його", наголосив Демченко.

Довідка

Цього тижня у російському Бєлгороді пролунали вибухи. За інформацією російських Телеграм-каналів, зокрема, було пошкоджено будівлю ФСБ. 

Згодом у соціальних мережах з'явилися заяви "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" про визволення деяких населених пунктів і захід їхніх сил у містечко Грайворон у Бєлгородській області.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до подій у Бєлгородській області.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України зазначили, що легіон "Свобода Росії" та "РДК" розпочали операцію зі звільнення росії від режиму путіна з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення.

Як писла Рубрика, уже 23 травня російська влада заявила про розгром бійців РДК і ЛСР, яких у росії називають "диверсантами" та "українськими бойовиками". А також оголосили завершення "контртерористичної" операції в Бєлгородській області. Володимир путін вирішив не проводити екстрене засідання Ради безпеки рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: