fbpx
Сьогодні
09:23 27 Тра 2023

Понад 900 атак проти медичних установ здійснила російська армія від початку війни, — ВООЗ

English version here

Фото: ДСНС

Російська федерація здійснила понад 900 атак проти українських медичних закладів від початку повномасштабного вторгнення на нашу землю: жертвами цих обстрілів стали щонайменше 97 людей.

Про це повідомляє CNN із посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з початку російського вторгнення в Україні було здійснено понад 900 атак на медичні установи. За даними ВООЗ, з 967 атак 868 торкнулися медичних закладів", повідомляють у організації охорони здоров'я.

Як наголосили в ВООЗ, загалом унаслідок ракетних ударів по українських закладах сфери охорони здоров'я від початку повномасштабного вторгнення рф загинули щонайменше 97 людей. ще 126 отримали поранення.

Зазначимо, що статистика організації не враховує останній удар по медичному закладу у Дніпрі, що стався 26 травня.

"ВООЗ засуджує всі акти насильства щодо сфери охорони здоров'я. Ці напади не тільки вбивають і калічать, але й позбавляють людей терміново необхідної допомоги, наражають на небезпеку постачальників медичних послуг і підривають систему охорони здоров'я", наголосила у коментарі CNN офіційна представниця ВООЗ, доктор Маргарет Харріс.

Вона додала, що напади на медичних працівників, пацієнтів, транспорт, предмети постачання та медичні установи є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права та закону про права людини. Вони мають бути негайно припинені, зауважила Харріс.

"Ми закликаємо до негайного припинення всіх дій, які ставлять під загрозу життя медичних працівників та пацієнтів або перешкоджають наданню основних медичних послуг", — наголосила офіційна представниця ВООЗ.

Довідка

Нагадаємо, ворог вночі, 26 травня, атакував Дніпропетровську область ракетами та дронами.

Також  вдень росіяни обстріляли поліклініку та ветеринарну клініку у Дніпрі, після чого виникла пожежа. Пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні будинки, а також автомобілі жителів.

Відомо, що кількість постраждалих уже збільшилася до 32, серед яких двоє дітей, 3 і 6 років. Виникла пожежа загальною площею 1,2 тис. кв.м, наразі її ліквідовано.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: