fbpx
Сьогодні
Новини компаній 11:34 18 Тра 2023

Криптовалюти та благодійність

Всі, хто цікавиться новинками у сфері технологій, хоч щось чули про криптовалюти. Далекоглядні українці мають власні накопичення у крипті. Хоча є кілька тисяч різноманітних варіантів, лише 20-30 популярних криптовалют викликають цікавість. Наприклад, сучасний курс ефіру перевищує 70 тис. гривень, що робить його дуже перспективним активом в інвестиційному портфелі чи криптогаманці.

Ентузіасти, які захопилися у свій час торгівлею криптою чи її майнінгом, зараз дуже заможні люди. За останні кілька років кількість власників цифрових коштів збільшилася в 4 рази. Не менше 100 млн людей володіє такими віртуальними заощадженнями. Криптовалюти застосовуються не лише для збагачення, але і для благодійності.

Вигода від збору пожертвувань в крипті

Для збору пожертвувань використовуються спеціальні благодійні фонди. Вони приймають такі внески від всіх охочих та направляють їх усім, хто потребує такої допомоги. Найвідоміші світові фонди, що збирають такі внески:

  • Podari.Life;
  • Greenpeace;
  • Ripple;
  • Pineapple Fund;
  • Food for Life Global та інші.

Вигода від прийому таких внесків є і для компаній, що займаються благодійністю, і для самих донорів. Основна перевага такої діяльності – абсолютна прозорість. В публічному реєстрі дані доступні для всіх охочих: будь-хто може дізнатися про суму внеску. Дані зберігаються в блокчейні, тому підробити її чи видалити неможливо жодним чином. Так, є абсолютна впевненість, що кошти дійдуть до тих, хто потребує допомоги, а не будуть витрачені на певному етапі.

Зробити благодійний внесок можна з будь-якої країни світу. Децентралізована система працює однаково швидко, немає ніяких обмежень, якщо є бажання відправити кошти в вихідний день чи свято. Вже через кілька хвилин віртуальні пожертвування будуть зачислені на криптовалютні рахунки донорів.

Крім того, на відміну від банків, комісія завжди однакова, незалежно від того, в якій країні живе людина, яка захотіла зайнятися благодійністю. Тобто неважливо, звідки будуть направлені кошти: з України в Європу чи у фонди на інших континентах.  

Звісно, деякий прибуток отримують і самі фонди, які приймають благодійні внески у криптовалюті. Зазвичай фонди беруть за свої послуги не більше 1%. Разом з тим при переказі через банк сума комісії може складати понад 5%.

Рекордні пожертвування в криптовалюті

З кожним роком розміри благодійних внесків у крипті б'ють рекорди. Наприклад, кілька років тому через фонд Ripple було направлено 29 млн доларів на розвиток середніх шкіл в США. Ще більша сума була перерахована через Pineapple Fund – понад 55 млн доларів.

Одна з найвідоміших персон, яка часто жертвує в криптовалюті, Віталій Бутерін – розробник ефіру. Щорічно він жертвує сотні мільйонів доларів на різні корисні цілі. Бутерін виділив більше ніж 330 млн доларів на програми з дослідження регенерації тканин.

Боротьба з коронавірусом в Індії також частково ведеться за допомогою пожертвувань в крипті. Розробник ефіру виділив понад 500 ETH та 50 трлн токенів Shibu Inu на це. Жертвують в криптовалюті й інші особистості: це додатково призводить до росту популярності таких осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: