fbpx
Сьогодні
13:36 17 Тра 2023

Акаунти Gmail, якими не користувалися протягом двох років, Google буде видаляти: навіщо це рішення

Для сприяння безпеці даних компанія Google почне видаляти облікові записи, які були неактивними щонайменше два роки.

Про це пише CNN, пресреліз компанії. 

 У чому проблема? 

Забуті або неконтрольовані облікові записи часто не оновлюють або повторно використовують паролі, які могли бути зламані і для них не налаштовано двофакторну автентифікацію, тому акаунт проходить менше перевірок безпеки.

Внутрішній аналіз компанії показує, що покинуті облікові записи мають принаймні в 10 разів меншу ймовірність налаштувати двоетапну перевірку, ніж активні облікові записи.

Це означає, що ці облікові записи часто вразливі, і коли обліковий запис скомпрометовано, його можна використовувати для чого завгодно: від крадіжки особистих даних до передачі небажаного або навіть шкідливого вмісту, наприклад спаму, зазначають у Google.

Яке рішення?

"Щоб зменшити цей ризик, ми оновлюємо нашу політику щодо неактивних облікових записів від Google до 2 років у всіх наших продуктах. Починаючи з кінця цього року, якщо обліковий запис Google не використовувався або у нього не здійснювали вхід протягом принаймні 2 років, ми можемо видалити обліковий запис і його вміст, зокрема вміст у Google Workspace (Gmail, Документи, Диск, Meet, Календар), YouTube і Google Фото", наголосили у заяві.

Як це працює?

Як розповіли у виданні, оновлені правила вже набули чинності. Проте Google повідомила, що не видалятиме акаунти раніше грудня. Компанія планує розсилати користувачам кілька попереджень і блокувати облікові записи поетапно.

У першу чергу, видалять акаунти, які створили, але більше ніколи не використовували. Це стосуватиметься лише особистих облікових записів і не торкатиметься шкіл і підприємств.

Щоб зберегти обліковий запис, потрібно буде:

  • увійти в акаунт Google,
  • прочитати електронну пошту,
  • переглянути відео,
  • зробити будь-яку іншу дію.

Нагадаємо, що нещодавно Google презентувала дві нові функції, які допоможуть розпізнати зображення, згенеровані нейромережами.

Їх запустять у найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: