fbpx
Сьогодні
17:35 16 Тра 2023

У Києві намагаються поновити забудову "Звіринецького скверу"

Проєкт ЖК Ozon Concept House. Візуалізації: Saga Development, «Лун»

У Києві намагаються поновити забудову "Звіринецького скверу" – території на схилі між вулицями Вільшанською та Михайла Бойчука, що в Печерському районі.

Про це повідомляє експерт із питань містобудування Георгій Могильний.

Боротьба за територію між забудовниками і громадою триває понад десять років, відзначає Могильний. Місцева громада у 2014-му створила ГО «Звіринецький сквер» і відтоді виступає за створення на цій ділянці зеленої зони.

Територію намагалися забудувати вже тричі. Спершу на ділянку претендувала компанія «Укогруп», потім – «Укрбуд». Наразі звести ЖК Ozon Concept House замість скверу збирається компанія Saga Development, каже Могильний.

Містобудівні умови забудовнику видали ще у 2013 році, компанія також отримала дозвіл на першу чергу будівництва в ДАБІ (яку ліквідували у межах реформи містобудування та чиї функції наразі виконує ДІАМ). У межах першої черги на ділянці мали звести один двосекційний житловий будинок висотою до 24 поверхів.

За словами Могильного, тепер забудовник намагається провести коригування проєкту, щоб дозвіл був уже на чотири багатосекційні будинки висотою до 17 поверхів на стилобаті в чотири поверхи.

Концепція скверу, який пропонувала облаштувати місцева громада. Зображення: ГО «Звіринецький сквер»
У зоні, де збираються вести будівництво, заборонені будівлі вище восьми поверхів і 27 метрів від поверхні землі, каже експерт.

Таким чином, результати експертизи, за якими був виданий дозвіл на будівництво, сфальсифіковані, підсумовує Могильний. Картку проєкту будівництва можна знайти за цим посиланням, а експертизу – тут.

Довідка

У квітні 2023-го знову помітили будівельників біля Голосіївської вежі. Забудовник каже, що проводить благоустрій: обіцяє відремонтувати вежу й звести шестиповерховий будинок поруч. Місцеві активісти натомість переконані, що ділянку мають приєднати до Національного парку «Голосіївський».

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: