fbpx
Сьогодні
22:27 14 Тра 2023

В офісі президента Франції підтвердили візит президента України

В офісі президента Франції Еммануеля Макрона підтвердили візит українського лідера Володимира Зеленського.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву Єлисейського палацу.

Зазначається, що Зеленський у неділю відвідає Париж, де в Єлисейському палаці.відбудеться робоча вечеря з Еммануелем Макроном.

Цей обмін думками дасть їм змогу продовжити і поглибити діалог довіри після зустрічі 8 лютого у Парижі та регулярних телефонних обмінів відтоді", – йдеться у заяві.

Зазначається, що в ході зустрічі Макрон "підтвердить незмінну підтримку Франції та Європи у справі відновлення законних прав України та захисту її фундаментальних інтересів".

"Тому дискусія цього вечора буде зосереджена на підтримці, яку Франція продовжує надавати у відповідь на невідкладні військові та гуманітарні потреби України. Два президенти також обговорять довгострокові перспективи повернення миру в Європу, зокрема, на основі Мирного плану, запропонованого президентом Зеленським, який підтримує Франція", – вказують в Єлисейському палаці.

Як повідомлялося, французькі ЗМІ писали, що Володимир Зеленський у неділю після завершення візиту до Німеччини може прибути до Парижа.

За даними Le Figaro, в аеропорту Президента України зустрічатимуть прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн та міністр закордонних справ Катрін Колонна.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: