fbpx
Сьогодні
09:08 14 Тра 2023

Протягом нічної ворожої атаки українська ППО знищила три крилаті ракети та 25 БпЛА

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

З 13 на 14 травня, під час чергової нічної атаки російськими військами в українському небі Повітряні Сили знищили три крилаті ракети та 25 дронів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомили, у ніч на 14 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами "Shahed-136/131", ракетами "Калібр" з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс.

"Протягом нічної атаки знищено три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів:

  • 18 ударних дронів типу "Shahed-136/131";
  • один ударний БпЛА типу "Ланцет";
  • два БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10";
  • чотири БпЛА (тип уточнюється),
  • три крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55.
ПС ЗСУ

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗС України

У командуванні також наголосили, що протягом доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних Сил здійснила до півсотні літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття.

Довідка

Увечері 13 травня в більшості областей України оголосили повітряну тривогу. У Київській області працювала протиповітряна оборона, вибухи також пролунали в Тернополі.

О 23:18 Київська обласна військова адміністрація заявила про ракетну небезпеку й повідомила, що сили ППО працюють по цілях. Протиповітряна оборона працювала на околицях Києва.

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, що в місті сталося займання нежитлової будівлі. На місце прибули рятувальники й пожежники.

Згодом очільник ОВА Володимир Труш розповів, що вже відомо про двох травмованих цивільних. Попередньо, в них осколкові поранення та опіки. Потерпілі перебувають у лікарняних закладах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: