fbpx
Сьогодні
Відео, фото 12:00 13 Тра 2023

Рішення для перемоги: в Одесі волонтери збирають кришечки, щоб купити БпЛА для ЗСУ

English version here

Збір кришечок на дрон для ЗСУ. Фото: Суспільне Одеса

В Одесі волонтери та представники бізнесу запустили акцію "Пластик рятує життя". Вона полягає в зборі пластикових кришечок, гроші з перероблення яких йдуть на закупівлю безпілотника для ЗСУ. Завдяки такій ініціативі волонтери вже передали військовим у Бахмуті реанімобіль.

Як відбувається збір та чому кришечки варто сортувати за кольорами повідомляє Суспільне.

Понад рік тому для реанімобіля військовим на Бахмут волонтери також збирали кришечки. На даний час авто рятує життя захисникам.

У чому проблема?

"За 9 місяців ми зібрали на реанімобіль, який відправили на Бахмут і він вже рятує життя військовим, але учасники акції сказали: "треба продовжувати, активізуватись, ми ще збираємо". Ми вирішили поставити нову масштабну ціль. Надійшов запит від військових на безпілотник, тому наразі ми збираємо на нього", — пояснив координатор проєкту "Пластик рятує життя" Владислав Михайленко.

Координатор проєкту "Пластик рятує життя" Владислав Михайленко. Фото: Суспільне Одеса

Яке рішення?

Організували акцію "Пластик рятує життя" для збору коштів на закупівлю безпілотного літаючого апарата для Збройних сил України.

Як це працює?

За його словами сортування кришечок за кольорами збільшує вартість пластику у 3 рази. Після того, як пластик розподілили його направляють на перероблення, де волонтери мають змогу отримати кошти, які витратить на безпілотник для військових.

За словами волонтера Семена Тарути, сортують кришечки по кольорах у штабі на вулиці Семена Палія, 73. Волонтери відмивають їх та потім передають до партнерів із "Міста Майбутнього".

"Кришечок дуже багато, сьогодні ми перебираємо 4 ящики, ось, один, другий, третій, ось у дівчат четвертий, сортування відбувається за принципом розділення на кольори, ось, наприклад, я сортую зелений колір, бірюзовий і салатовий, це окрема в нас категорія. Блакитний, синій і білий з прозорим, жовтий і золотистий, червоний це окрема категорія", — розповіла волонтерка Інна.

Розсортовані кришечки. Фото: Суспільне Одеса

Волонтерка Інна. Фото: Суспільне Одеса

Співзасновниця одеської кав'ярні Ірина Твердохлібенко розповіла, що заклад один з перших долучився до ініціативи збирання кришечок.

"Щодня люди приносять кришечки, дехто вже приносить посортовані, ми їх поміщаємо в такі великі пакети, які тримаємо вже в залі, щоб люди, які приходять за кавою, могли побачити це, могли надихнутись таким прикладом, що з такої маленької справи можна прийти до таких великих справ, як, наприклад реанімобіль, який ми до того збирали, а тепер і на безпілотник", — розповіла співзасновниця.

Співзасновниця одеської кав'ярні Ірина. Фото: Суспільне ОдесаТ

"Ми долучились до акції "Кришечки рятують життя" десь місяць тому, розповідаємо про цю акцію в інстаграмі активно і активно вживу, люди нам допомагають і ось, це десь за 2-3 дні, люди допомагають нам збирати їх по різних кольорах", — розповів співробітник одеської кав'ярні Максим Перфілов.

Співробітник одеської кав'ярні Максим Перфілов

Співробітник одеської кав'ярні Максим Перфілов. Фото: Суспільне Одеса

Відвідувачка закладу Камілла прийшла здавати пластик. Вона розповіла, що планує прийти сюди ще раз.

"Пластик важливо здавати задля перероблювання, для покращення екологічного стану нашої країни, а також тому, що це також гарний спосіб відправити їх на перероблювання та підтримати наших захисників способами, які винаходять наші волонтери", — зазначила дівчина.

Відвідувачка одеського кафе Камілла. Фото: Суспільне Одеса

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: