fbpx
Сьогодні
17:25 11 Тра 2023

Зеленський зустрівся зі спеціальним посланцем президента Бразилії: що відомо

Фото: Getty Images

З президентом України Володимиром Зеленським провів зустріч спецпосланець Глави Бразилії з міжнародних справ, колишній міністр закордонних справ Селсу Аморім.

Про це пише "Голос Америки" та у Twitter Глава української держави.

Як зазначили у бразильській газеті O Globo, спецпосланець заявив, що Зеленський розуміє намагання президента Луїс Інасіу Лула да Сілва працювати над досягненням миру.

Газета Folha de S.Paulo навела слова Аморіма про те, що його діалог з українськими офіційними особами був позитивним та сприяв встановленню довіри. Окрім того, допоміг пояснити цілі Бразилії щодо досягнення миру.

Своєю чергою Володимир Зеленський у Twitter також підтвердив, що зустрівся з Аморімом.

Як підкреслив Глава української держави, під час зустрічі він наголосив, що єдиний план, здатний припинити російську агресію в Україні, – це українська формула миру.

Довідка

Нагадаємо, що 6 квітня президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва запропонував, щоб Україна поступилася Кримським півостровом росії, щоб покласти край війні.

Своєю чергою, українське МЗС заявило, що Україна не торгує своїми територіями.

Лула да Сілва також зазначив, що США повинні "припинити заохочувати" війну в Україні.

Також 23 квітня президент Бразилії наголосив, що не прагне "комусь догодити". Він намагається знайти "третю альтернативу", яка, на його думку, має повернути мир в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: