fbpx
Сьогодні
Фото 13:02 11 Тра 2023

В Україні пройшла перша Міжнародна економічна олімпіада: що відомо

У 2023 році Україна вперше долучилася до Міжнародної Економічної Олімпіади від Institute of Economic Education (INEV) завдяки зусиллям команди Bendukidze Free Market Center та підтримці Economic Fundamentals Initiative. Більш ніж 4300 учнів шкіл з усіх регіонів України, крім Криму, отримали можливість взяти участь у першому етапі цього міжнародного інтелектуального змагання.

Про це інформує Рубрика.

Охочих перевірити свої знання не стримували ані наближеність до зони бойових дій, ані державний кордон – до шкільного і регіонального етапів олімпіади підключалися діти з Херсонської, Запорізької, Харківської, Донецької та інших охоплених війною областей, а також з Великобританії, Туреччини та Німеччини.

Міжнародна економічна олімпіада

203 школяра пройшло до регіонального етапу, що відбувся 8-9 квітня у 5 регіонах. Південь та Схід з безпекових міркувань змагалися онлайн. Захід, Центр та Північ зголосилися прийняли Університет Короля Данила у Івано-Франківську, Вінницький ліцей №20 та Київська школа економіки.

На черзі – довгоочікуваний фінал, що відбудеться 1 липня у Києві.

Міжнародна економічна олімпіада

48 фіналістів зберуться разом, щоб визначити, хто ж відправиться до Братислави, щоб представляти Україну на міжнародній арені серед 17-ти інших країн, а також отримає призи від партнерів проекту.

Попри те, що економічна олімпіада в Україні відбувається вперше, ще й в часи війни, приємно бачити таку активність серед учнів та їхніх вчителів з усієї країни.

Міжнародна економічна олімпіада

"Економічна олімпіада — це не просто змагання з економічного мислення між школярами, а інвестиція в успішне майбутнє українських дітей, адже економіка та фінанси є неминучою складовою повсякденного життя кожної людини", – зазначила директорка BFMC Наталія Мельник.

Коментар від учасниці журі регіонального етапу, Оксани Кузяків (Інститут економічних досліджень та політичних консультацій):

"Вчора під звуки наших зоряних війн (нереально що вчора у нас в небі було ) доробила. Дякую, отримала задоволення, коли читала роботи. Проєкт бомбезно крутий та мегакорисний! Дуже дякую, що таке робите".

"Здобувачі освіти залишилися задоволеними участю в олімпіаді. В цей страшний час для країни молодь необхідно відволікати та спонукати до життя, мотивувати навчатися. Після нашої перемоги класні спеціалісти будуть дуже популярні. В цьому плані, олімпіада досягла мети. Дякуємо!" – висловилась Гавриш Олена Миколаївна, викладачка ВСП Криворізький металургійний фаховий коледж державного університету науки і економіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: