fbpx
Сьогодні
19:16 10 Тра 2023

У Харківській області з небезпечних населених пунктів евакуювали всіх дітей

Із небезпечних населених пунктів Харківської області евакуювали всіх дітей.

Про це повідомляє сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«79 дітей евакуйовано з населених пунктів Куп'янського району у межах обов'язкової евакуації. Відповідне рішення було ухвалено Координаційним штабом з питань обов'язкової евакуації під головуванням віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, обов'язкову евакуацію дітей проведено у Вільхуватській, Петропавлівській, Великобурлуцькій і Дворічанській територіальних громадах.

Люди отримали одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого і 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

Як повідомлялося, 7 березня Кабінет Міністрів схвалив ініціативу з примусової евакуації дітей із зон бойових дій. Підставою для проведення обов'язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення. Обов'язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: