fbpx
Сьогодні
13:11 09 Тра 2023

У День Європи біля будівлі Єврокомісії поряд зі знаменами ЄС підняли український прапор

Фото: Твіттер / PiaAhrenkildeEU

9 травня у День Європи поруч з будівлею Європейської комісії поряд зі стягами Європейського Союзу підняли державний прапор України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на офіційний Twitter-акаунт Єврокомісії.

Як зазначили там, "сьогодні ми підіймаємо український прапор у серці Європи".

"Відзначаючи День Європи, ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку і солідарність з Україною та її народом", підкреслили у повідомленні.

У Єврокомісії додали, що Європа була поруч з Україною, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року.

"Ми все ще там сьогодні. І ми будемо там стільки, скільки буде потрібно", – запевнили у комісії.

При цьому додавши відео підняття прапора України.

Як відомо, цьогоріч Україна вперше 9 травня відзначає День Європи синхронно з Європейським Союзом. Такий указ напередодні видав президент Володимир Зеленський.

Довідка

День Європи – свято Євросоюзу, для якого обрали день проголошення так званої Декларації Шумана, тобто виступу міністра закордонних справ Франції Робера Шумана 9 травня 1950 року.

Цей виступ вважають відправною точкою для об'єднання європейських країн у наднаціональну спільноту, що у підсумку стала Європейським Союзом.

Раніше в Україні це свято припадало на третю суботу травня. Рівно два десятиріччя тому, навесні 2003 року, таке рішення ухвалив президент Леонід Кучма.

Нагадаємо, що у Європейській комісії привітали заяву України щодо відзначення 9 травня Дня Європи та підтвердили, що завтра президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн здійснить візит до Києва.

Як писала Рубрика, уранці, 9 травня, до столиці України Києва приїхала з офіційним візитом президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, щоб відзначити День Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: