fbpx
Сьогодні
12:13 09 Тра 2023

Підприємства, квартири та готель: Антикорупційний суд конфіскував активи колаборанта Сальдо, але не всі

9 травня, Вищий антикорупційний суд конфіскував активи прихильника "руського міра", херсонського колаборанта Володимира Сальдо.

Про це йде мова у трансляції суду та повідомляє Центр протидії корупції.

Зазначають, що у Сальдо забрали готель, триповерхову будівлю та будинок площею 226 метрів квадратних у Херсоні. Окрім того, конфіскували:

  • квартири в Херсоні й Одесі,
  • апартаменти площею понад 300 квадратів у Ялті,
  • квартиру та два паркомісця в селищі Ореанда,
  • декілька земельних ділянок,
  • автомобіль Volvo XC90.

Також забрали зареєстроване в Коростишівському районі ПАТ "Каштан", яке займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю, а ще 30% транспортної компанії "Дельта Сервіс".

Водночас суд відмовився конфіскувати майно, яке записане на доньку Ірину Сальдо.

На неї зареєстровані в Херсоні ТОВ "Бебко" (мережа автосалонів, яка є дилером автівок Volvo) та ТОВ "Конка", що займається організацією дозвілля.

Нагадаємо, що позов про конфіскацію статків Сальдо подав Мін'юст.

"Мін'юсту очевидно не вдалось довести зв'язок між цими активами, які належать доньці Сальдо та його партнеру й самим гауляйтером Херсона", – зазначили у TI Україна.

Апеляція може бути подана протягом 5 днів з дня проголошення рішення, повний текст рішення буде складено 9 травня.

Про відомо про Сальдо?

Зрадник із 2002 до 2012 року обіймав посаду міського голови Херсона. У 2012 році його обрали народним депутатом України від "Партії регіонів". Був заступником голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

Як повідомляє рух "ЧЕСНО", 2014 року Сальдо голосував за так звані закони 16 січня, які стали реакцією тодішньої влади на протести громадян.

Після початку повномасштабного вторгнення росії регіонал перейшов на бік окупантів. 26 квітня 2022 року в тимчасово окупованому на той час Херсоні російські війська "призначили" нових керівників-колаборантів. Ними стали "голова обласної адміністрації" Володимир Сальдо та "голова міської адміністрації" Олександр Кобець.

Сальдо інкримінують колабораціонізм та державну зраду під час воєнного стану, справу вже передали до суду.

Президент України у жовтні торік підписав укази про запровадження санкцій проти Російської Федерації, під які потрапили майже 4000 осіб і компаній. Зокрема, до переліку увійшли представники окупаційних адміністрацій: Кирило Стремоусов, Володимир Сальдо, Володимир Рогов, Костянтин Іващенко тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: