fbpx
Сьогодні
21:30 07 Тра 2023

Запустили ігровий тренажер інклюзивного мислення для підлітків: для чого це рішення

English version here

У Telegram стартував чат-бот NoMoreGringe.Powerbank, що розповідає підліткам про стереотипи, пов'язані з гендером, дискримінацією, рівністю тощо.

Рубрика інформує, що проєкт реалізується ГО Післязавтра за фінансової підтримки Європейського Союзу.

У чому проблема?

85% українських підлітків хочуть розвивати інклюзивне мислення та поведінку через вичерпні пояснення, ігри, вікторини та відео в школі та вдома. Це показало опитування 1059 підлітків із 25 міст України, проведене командою Biasless (ГО «Післязавтра») у серпні 2022 року. 40% опитаних підлітків заявили, що вони відчувають бажання та пристрасть почати виступати місцевими промоутерами/активістами усунення гендерних упереджень.

Яке рішення?

У відповідь на запит українських підлітків у рамках програми «ЄС за ґендерну рівність: разом проти ґендерних стереотипів та ґендерно-зумовленого насильства», що фінансується Європейським Союзом та реалізується спільно структурою ООН Жінки в Україні та ЮНФПА, в Україні розробили чат-бот NoMoreGringe.Powerbank, що розповідає підліткам про стереотипи, пов'язані з гендером, дискримінацією, рівністю тощо.

чат-бот NoMoreGringe

Як це працює?

Інтерактивно-ігровий посібник NoMoreGringe.Powerbank допомагає підліткам в ігровому форматі набути гендерних знань та доступний 24/7. Після реєстрації користувачі щодня отримуватимуть чотири сповіщення: повідомлення, мікрогру, відео та gif-подяку як винагороду за зусилля.

Навчальний курс із гендерної грамотності триває 21 день і щоденно мотивує підлітків розширювати спектр знань зі сфери різноманіття та інклюзивності, пояснює, як формується толерантне ставлення, демонструє способи запобігання залякуванням, дискримінації та іншим формам насильства і токсичної поведінки й мови.

чат-бот NoMoreGringe

чат-бот NoMoreGringeчат-бот NoMoreGringe

Чат доступний одночасно шістьма мовами:

  • українською,
  • англійською,
  • вірменською,
  • азербайджанською,
  • грузинською,
  • румунською.

Довідка

чат-бот NoMoreGringe

#nomoregringe – неологізм, що походить від сленгового слова "Cringe" — почуття збентеження та іспанського сорому, а також букви "G" від англійського слова "gender". Гріндж — це сором і збентеження, які ви відчуваєте, коли хтось застосовує гендерні стереотипи або озвучує їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: