fbpx
Сьогодні
11:21 02 Тра 2023

Повернення 30 тисяч військовим: Залужний, Резніков та Малюк просять Раду відкласти розгляд законопроєкту

Міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр внутрішніх справ Василь Малюк просять Верховну Раду відкласти розгляд законопроєкту про повернення 30 тисяч військовим.

Про це йде мова у спільному зверненні до голови ВРУ Руслана Стефанчука, яке оприлюднив керівник президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

У заяві вони натомість пропонують зібрати робочу групу, щоб спільно розробити закон, який врегулює питання оплати праці військових.

Також вони висловились проти законопроєкту. Оскільки він не враховує особливостей служби в різних регіонах, та не вказує, звідки взяти гроші на повернення виплат.

Копію своєї заяви також надіслали президенту Володимиру Зеленському та прем'єру країни Денису Шмигалю.

Що передувало

Нагадаємо, що 10 березня Верховна Рада проголосувала за правку у законопроєкт щодо регулювання окремих аспектів здійснення заходів примусового відчуження майна під час дії правового режиму воєнного стану, яким може бути повернуто щомісячні виплати військовим у розмірі 30 тисяч гривень.

Як повідомили депутати, надбавку пропонується повернути шляхом економії на скороченні зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат). У Раді припускають, що обмеження на зарплати держслужбовцям це "дуже мала економія", щоб повноцінно повернути військовим виплати.

Із 1 лютого порядок виплат військовим було змінено. Новий порядок передбачав, що виплати залежать від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань. Зокрема, надбавку в 100 тисяч гривень виплачуватимуть усім, хто виконує бойові завдання на передовій, а 30 тисяч отримуватимуть ті, хто працює на фронті, але не бере участі в боях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: