fbpx
Сьогодні
12:56 27 Кві 2023

Франциск вперше дасть жінкам право голосу на всесвітній зустрічі єпископів

Фото: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Папа Римський Франциск вперше в історії дозволить жінкам голосувати на впливовій всесвітній зустрічі єпископів, яка пройде у жовтні.

Про це повідомляє BBC, інформує Рубрика.

П'ятьом монахиням вперше в історії нададуть право голосу на Синоді, який є папським дорадчим органом. Раніше жінкам дозволялося бути присутніми на зборах лише як спостерігачам.

"Протягом багатьох років представники Ватикану і єпископи чинили опір, пересуваючи ворота з кожним синодом, щоб пояснити, чому жінкам не дозволяли голосувати. Ми сподіваємося, що Синод продовжить розвиватися в повністю представницький орган народу Божого", – зазначили на Конференції жіночих свячень.

Всупереч ще однієї традиції Папа Франциск оголосив, що право голосу також буде поширене на 70 обраних не кліричних членів релігійної спільноти, що дозволить Синоду перестати бути зібранням виключно церковної ієрархії.

Папа Римський, який підтримував реформу, сказав, що він сподівається, що половиною з них будуть жінки. Також було зроблено акцент на залученні молоді.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, Папа Римський Франциск під час загальної аудієнції у середу, 26 квітня, закликав вірян помолитися за Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: