fbpx
Сьогодні
08:56 26 Кві 2023

Унаслідок нічної пожежі у селищі Сосьва Свердловської області рф вигоріли понад 100 будівель

Фото: Новості Екатеринбурга

На Уралі у російському селищі Сосьва Свердловської області спалахнула масштабна пожежа, вогонь охопив понад 90 будівель, на місці події знайдено загиблого.

Про це пишуть росзмі Интерфакс із посиланням на МНС рф.

Відповідна інформація з'явилася в мережі. Як повідомляє МНС, вже є один загиблий.

"Вогнем пошкоджено 92 будівлі. Під час гасіння і розбору завалів виявлено одного загиблого", зазначили рятувальники.

У міському окрузі навіть запровадили режим надзвичайного стану. Губернатор доручив провести у Сосьві засідання обласної комісії ліквідації надзвичайних ситуацій.

Очевидці з в'їзду до населеного пункту заявили, що нічого не видно попереду та назвали пожежу "апокаліпсисом".

Водночас Слідчий комітет рф уже зайнявся з'ясуванням обставин виникнення великих пожеж у Свердловській області. А прокуратура рф вирішила навіть провести перевірку через пожежу у Сосьві. На місце виїхав в.о. прокурора області.

"За попередньою інформацією, 25 квітня 2023 року о 12 годині 58 хв. до ЄДДС надійшло повідомлення про спалах на пилорамі. Після цього для мешканців Сосьви розпочалося справжнє пекло. На місце події з метою координації діяльності правоохоронних та наглядових органів виїхав в.о. прокурора області Павло Родченков", наголосили у повідомленні.

У середу, 26 квітня, у місцевому приміщенні РКСК відбудеться зустріч голови міського кола з жителями.

"О 10.00 розпочнеться зустріч із мешканцями селища. Будуть присутні всі зацікавлені особи – міністри, прокуратура, поліція, багато офіційних осіб приїде. Будемо одразу розглядати питання кожного мешканця, відзначати кожного прізвища – хто чого потребує, кому чим допомогти. Зараз у Сосьві пожежа продовжується.

Працювали гелікоптери, пожежні машини, завтра знову гелікоптери прилетять. Роботи з гасіння пожежі в селищі Сосьва Свердловської області не зупиняються ні на хвилину", – заявила місцева влада вже вночі 26 квітня.

Пропагандисти заявили, що "стрімкому поширенню вогню сприяють велика кількість сухої рослинності, пориви вітру 20 метрів за секунду, а також віддалення вододжерел".

"Для подачі води до місця гасіння вогнеборці проклали магістральні лінії від річки Сосьва загальною довжиною 2 км", повідомили у відомстві.

Сосьва пожежа росія

"Ліквідації пожежі залучається 120 осіб і 33 одиниці техніки, у тому числі два пожежні потяги, вертоліт МНС Росії та Росгвардії", – заявили в російському відомстві.

Пізніше у МНС рф заявили, що внаслідок нічної пожежі на росії у селищі Сосьва вигоріли 110 будівель, зокрема, колонія, пилорама та підприємство з виробництва асфальту і бетону.

108 із них — приватні будинки, – додали вони.

Як повідомляла рубрика, у Волгоградській області рф розбився вертоліт санавіації, пілот загинув. Повітряне судно зникло з радарів пізно увечері 24 квітня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: