fbpx
Сьогодні
15:54 25 Кві 2023

Відновлення України: Уряд створив комісію, яка розглядатиме питання виділення коштів з Фонду ліквідації наслідків агресії рф

Фото: Anatolii Fedoruk - Mayor of Bucha

Кабінет Міністрів створив комісію, що незабаром розпочне свою роботу та розглядатиме питання виділення коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної російської агресії.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля під час засідання.

"Це Фонд, через який Уряд фінансує основні проєкти відновлення. Створена комісія розглядатиме проєкти, які подають відповідальні відомства. Очолить цю комісію віцепрем'єр-міністр з відновлення", пояснив Шмигаль.

Як уточнив Прем'єр, важливим елементом роботи комісії стане те, що інформація про проєкти буде відкритою.

Це значить, що кожен українець зможе перевірити на що саме витрачаються кошти в межах програми відновлення. Це, зі свого боку, зможе додати елемент прозорості, який допоможе сформувати рівень довіри між державою й українцями.

"Цього року плануємо реалізувати проекти відбудови на 14 млрд доларів. Й одним із п'яти пріоритетів швидкої відбудови є допомога малому та середньому бізнесу для відновлення нашої економіки. Насамперед мова про програми пільгового кредитування, а також про безповоротні гранти єРобота", підкреслив урядовець.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів також прийняв постанову, відповідно до якої вже визначені шість населених пунктів, відбудова яких відбуватиметься комплексно й за новими принципами.

Як писала Рубрика, з 10 травня в "Дії" стартує програма "єВідновлення", у межах якої людям виплачуватимуть кошти на ремонт їхніх домівок, які постраждали через війну. Коли сервіс запрацює, українці зможуть отримати кошти на будівельні матеріали чи оплату послуг підрядника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: