fbpx
Сьогодні
18:03 23 Кві 2023

Міністри праці країн G7 закликали більше інвестувати в людей

Фото: Getty Images

Міністри праці семи країн світу з найбільш розвиненими економіками (G7) виступили зі спільною заявою, закликавши уряди більше інвестувати в людей і, зокрема, перекваліфікацію своїх громадян.

Про це йдеться в заяві за підсумками дводенної зустрічі міністрів в японському місті Курашікі, оприлюдненій міністром праці Японії Като Кацунобу, передає NHK.

«Враховуючи зміни на ринку праці, спричинені цифровізацією і переходом до вуглецевої нейтральності, уряди повинні активно підтримувати перекваліфікацію, яка є основою інвестування в людей», – йдеться у заяві.

У ній додається, що люди похилого віку, люди з обмеженими можливостями та працівники малих і середніх компаній не повинні залишитися осторонь.

У заяві також міститься заклик до країн G7 скоротити диспропорції в оплаті праці та забезпечити належний рівень заробітних плат «для підвищення морального стану працівників і їхньої задоволеності роботою».

За словами японського міністра, хоча культури в різних державах відрізняються, у нього склалося враження, що «інвестиції в людей розглядаються як проблема, яку потрібно вирішувати негайно».

Як повідомлялося, країни G7 закликали до продовження, повної імплементації та розширення критично важливої угоди про експорт українського зерна через Чорне море.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: