fbpx
Сьогодні
11:09 17 Кві 2023

У "Київводоканалі" пояснили жовтувату воду в кранах: запевняють, що вода безпечна

"Київводоканал" заявив, що через весняний паводок вода в кранах столиці може мати злегка жовтуватий колір. Проте компанія запевняє, що така вода все одно безпечна.

Про це йдеться на сайті столичного водоканалу.

Компанія пояснює, що рівень та якість води у Дніпрі впливають на технологічні процеси водопідготовки. Цього року сильний весняний паводок призвів до погіршення якості води в річці.

Водоканал розповідає, що за багато років роботи вивчив усі сезонні коливання якості води у поверхневих джерелах і завжди готовий відкоригувати режим роботи водопровідних станцій.

Так, хоча вода з-під кранів і може бути жовтуватою, але цей показник впливає на якість води лише візуально і не свідчить про її небезпечність, стверджує "Київводоканал".

"Наші фахівці щодня відбирають проби на всіх етапах водопідготовки, здійснюють контроль за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками і гарантують, що водопровідна вода у столиці залишається безпечною. Наразі якість води залишається в межах норми", — йдеться у повідомленні.

Довідка

Через сезонне підняття рівня води в межах річок в Україні станом на 16 квітня були підтоплені 225 будинків, а у Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено 10 747 га сільгоспугідь.

Підняття рівня води зафіксували в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип'ять, Горинь і Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.

Також порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: один — у Київській області, решта — у Чернігівській.

Державна служба з надзвичайний ситуацій запевняє, що гідрологічна ситуація контрольована.

Для роботи в Київській і Чернігівській областях рятувальники здійснювали повітряну розвідку підтоплених територій із застосуванням БПЛА. А до Чернігівської області додатково спрямували п'ять болотоходів «Богун» і 10 плавзасобів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: