fbpx
Сьогодні
Фото 21:30 16 Кві 2023

Екорішення: у Нідерландах знайшли спосіб виробляти "зелену" енергію на асфальті 

У місті Гронінген в Нідерландах пішохідну доріжку обладнали спеціальними сонячними панелями потужністю 21,5 Вт і ефективністю 21,8%. Доріжка зможе генерувати 55 000 кВт/год електроенергії на рік.

Як пише Рубрика, про це повідомляє pv magazine.

У чому проблема?

Європі загрожує постійний дефіцит електроенергії. Причиною є виклики, пов'язані з переходом на зелену енергію, а також відсутністю достатньої кількості виробничих і накопичувальних потужностей. 

Яке рішення?

У місті Гронінген в рамках проєкту Європейського Союзу "Making City" обладнали пішохідну доріжку спеціальними сонячними панелями потужністю 21,5 Вт і ефективністю 21,8%.

сонячна доріжка в Нідерландах

Як це працює?

Сонячний асфальт компанії Platio зможе витримувати навантаження до понад 2 тонн.

Доріжка складається з 2544 монокристалічних сонячних плит, а її площа сягає 400 м2. Вона зможе генерувати 55 000 кВт/год електроенергії на рік.

сонячна доріжка в Нідерландах

"Це подвійно використовує простір: сонячна доріжка виробляє електроенергію, а люди можуть просто й безпечно по ній ходити. Це приклад того, як розумно та екологічно використовувати простір у місті", – сказав Філіп Бруксма з енергетичної ради муніципалітету Гронінгена.

Він додав, що доріжка має подвійні екологічні переваги, адже вона виробляє "зелену" енергію та виготовлена з переробленого пластику.

Зазначається, що сонячний асфальт підходить, серед іншого, для тротуарів, терас, під'їздів і велосипедних доріг.

Довідка

В Австралії в Мельбурні у 2023 році побудують нову висотну офісну будівлю зі стінами-СЕС, яка зможе повністю забезпечувати себе електроенергією.

А команда європейських вчених виявила, що встановлення плавучих сонячних електростанцій у місцевих водосховищах зможе повністю забезпечити енергією 6 256 міст у 124 країнах світу.

Рубрика:
Київ Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: