fbpx
Сьогодні
Фото 17:33 15 Кві 2023

Частина столичного парку "Наталка" перетворилась на Венецію через розлив Дніпра

У столиці після рясних опадів затопило берегову зону. Через розлив річки Дніпра під водою опинилися набережні в кількох районах міста.

Про це пише Рубрика.

Нагадаємо, що напередодні українців попередили про підвищення рівня води на Верхньому Дніпрі на 0,1-0,3 м протягом 14-17 квітня.

Унаслідок чого через сильні опади протягом останніх днів у Києві спостерігаються підвищення рівня води Дніпра і серйозні підтоплення берегової зони столиці.

парк Наталка, Київ, розлив Дніпра

Зокрема, сталося підтоплення частини парку "Наталка" в районі набережної від парку до Поштової площі. Також рівень води піднявся біля мосту Метро та нової набережної на лівому березі, неподалік мосту.

парк Наталка, Київ, розлив Дніпра

Це спонукало киян робити світлини на тлі "великої води". 

парк Наталка, Київ, розлив Дніпра

У столиці та прилеглих до Дніпра територіях Вишгородського, Броварського, Бориспільського районів оголошено другий рівень небезпеки помаранчевого кольору.

Раніше влада Києва заявила, що рівень повені в місті цієї весни значно вищий за торішній і попередила про ризик підтоплення окремих територій у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах.

парк Наталка, Київ, розлив Дніпра

Велика вода дісталася Києва після розмиття дамби у Вишгородському районі та підтоплення селища Іванків.

За прогнозами синоптиків, весняна повінь у районі столиці може тривати до кінця квітня, проте масштабного потопу очікувати не варто.

"Кияни просто відвикли від великої води, тому їх вражають часткові підтоплення на набережних, прибережних смугах. Але тут нічого дивного немає, тому що вони збудовані на заплавних територіях – місцях, де має розливатись річка в період повені. Природно, що їх підтоплює", – розповів ТСН начальник відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру Ілля Перевізників.

Нагадаємо, що в Іванкові на Київщині 14 квітня було підтоплено тимчасову переправу. Рух автотранспорту організували через село Кухарі.

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: