fbpx
Сьогодні
Відео 15:14 11 Кві 2023

Головнокомандувач ЗСУ з нагоди річниці визволення Сумщини показав, як захисники нищили загарбників

Усім, хто торік визволяв Сумську область від російських загарбників і нині продовжує наближати перемогу, подякував Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та оприлюднив відео про події, які тоді відбувалися.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Головнокомандувача, де він виклав пост з нагоди річниці відновлення контролю над державним кордоном у Сумській області.

Залужний зазначив, що саме 11 квітня захисники повернули кордон Сумщини під контроль українських прикордонників.

"11 квітня 2022 року було повністю відновлено контроль над державним кордоном у Сумській області. Сили оборони остаточно вибили ворога та деокупували область. Міста і села Сумщини зупинили противника на шляху до столиці.

Окупанти зазнали відчутних втрат у живій силі та військовій техніці. Дякую кожному, хто визволяв Сумщину. Своєю самовідданістю та героїзмом ви день у день наближаєте нашу перемогу", підкреслив Залужний.

Нагадаємо, що під ударами українських Сил оборони станом на 7 квітня 2022 року переважна більшість російських сил залишила територію Сумської області.

Станом на 9-10 квітня російські загарбники завершили виведення своїх військ із Сумщини до рф. На звільнених територіях ще певний час перебували нечисельні групи російських військовослужбовців. Вони переховувалися або намагалися самостійно перетнути державний кордон України.

11 квітня підрозділи 5-го прикордонного загону відновили контроль на раніше непідконтрольних ділянках державного кордону в Сумській області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: