fbpx
Сьогодні
10:14 10 Кві 2023

В Україні мають намір виробляти обладнання для гуманітарного розмінування: навіщо це рішення

English version here

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що в Україні вироблятимуть обладнання для гуманітарного розмінування.

Про це він написав у Telegram.

У чому проблема?

У ДСНС України повідомляли, що приблизно 30% території України (близько 180 тисяч км²) було заміновано внаслідок російського вторгнення — це більш як дві території Австрії або п'ять територій Молдови.

На повне розмінування України піде від 5 до 10 років. Ідеться про гуманітарне розмінування, яке, на відміну від оперативного та бойового, передбачає комплексний огляд усієї території, де тривали бойові дії.

Яке рішення?

Камишін зазначив, що уряд запустив оновлену державну політику по гуманітарному розмінуванню.

Мінстратегпром у межах цієї програми відповідає за запуск локального виробництва техніки та обладнання для гуманітарного розмінування.

Як це працює?

"На жаль, проблема з гуманітарним розмінуванням залишатиметься актуальною для нашої країни на роки. Але це і можливість для наших виробників освоїти виробництво такої техніки та обладнання. Зараз — для своєї країни, а колись — і для інших країн", – зазначив міністр.

Він висловив переконання, що в Україні достатньо кваліфікованих виробників, які зможуть освоїти та виготовляти таку техніку.

Камишін закликав писати йому в Telegram тим, хто має напрацювання по виробництву такої техніки та обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: