fbpx
Сьогодні
22:54 05 Кві 2023

Військові з України взяли участь в навчальному курсі НАТО, - Генштаб

Українські військові пройшли міжнародний курс НАТО CIMIC для офіцерів тактичної та штабної ланки Центру передового досвіду цивільно-військового співробітництва НАТО.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на сторінці у Фейсбуці.

"Упродовж двох тижнів учасники курсу вдосконалювали свої навички у сфері цивільно-військового співробітництва, а саме за напрямком: планування заходів цивільно-військового співробітництва, оцінки стану цивільного середовища, проведення перемовин, координації надання гуманітарної допомоги, а також налагодженні ефективної цивільно-військової взаємодії", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заняття відбулися на базі Центру підготовки до іноземних місій у польському місті Кельце. Підготовку проводили військові інструктори та представники міжнародних організацій, зокрема, з Греції, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Канади та США. Заразом у навчаннях взяли участь офіцери CIMIC з Чехії, Іспанії, Німеччини, США, України та Польщі. Метою навчання була підготовка офіцерів цивільно-військового співробітництва до виконання завдань у рамках міжнародних миротворчих та військових операцій, а також обмін досвідом учасників з різних країн світу.

"Українські військові ознайомили представників міжнародної спільноти CIMIC з поточною безпековою ситуацією в країні, основними викликами з відсічі широкомасштабної збройної агресії російської федерації та набутим досвідом підрозділів Збройних Сил України за напрямком цивільно-військового співробітництва", – підкреслюють у Генштабі.

Усі учасники успішно підтвердили високий рівень підготовки та отримали відповідні сертифікати ЦВС НАТО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: