fbpx
Сьогодні
21:08 04 Кві 2023

Країни НАТО планують обговорити надання Україні F-16, – Кулеба

English version here

Винищувач F-16

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба отримав запевнення від партнерів, що у їхніх країнах обговорять готовність українських пілотів керувати винищувачами F-16, яка набагато вища, ніж дехто вважає.

Про це Кулеба сказав на брифінгу за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє Укрінформ.

Глава української дипломатії зазначив, що обговорював питання надання Україні F-16 на деяких двосторонніх зустрічах у Брюсселі.

За його словами, українська сторона розвіяла деякі аргументи тих, хто вважає, що надання Україні західних літаків – це "занадто довго і занадто складно і майже неможливо з практичної точки зору".

"Ніхто не каже, що це непотрібно. Рішень немає, але я отримав сьогодні запевнення, що та інформація, яку я надав, про набагато вищу готовність України оперувати цими літаками, ніж дехто вважає, буде обговорена у столицях з політичним керівництвом цих держав", – сказав Кулеба.

Насамкінець він висловив упевненість, що рішення про надання Україні західних винищувачів буде ухвалене – "просто це займе час".

Довідка

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу вважає, що партнери мають відмовитися від принципу поетапної військової підтримки України і надати все необхідне для української перемоги, в тому числі винищувачі F-16

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: