fbpx
Сьогодні
Видео 19:30 02 Кві 2023

Турецький бойовий дрон Akinci з українським двигуном уразив ціль на відстані 140 кілометрів

Уперше уразив ціль на відстані 140 кілометрів бойовий безпілотник Akinci, створений компанією Baykar Makina, на якому стоїть двигун українського виробництва.

Про це повідомляє Рубрика із посиланням на повідомлення Baykar Makinа у Твіттері.

Вказується, що БПЛА піднявся у повітря в центрі, що знаходиться в Чорлу, провінції Текірдаг. Ціль була уражена в районі Сінопа, що в Чорноморському регіоні. Відстань між безпілотником та ціллю на момент запуску становила 140 км. Після чого БПЛА AKINCI успішно приземлився в Чорлу.

Як зазначив у Твіттері технічний директор компанії Baykar Makinа Сельчук Байрактар, це було перше в Туреччині випробування стрільби надзвуковою керованою ракетою.

Ракету İHA-230 розроблено та випущено турецькою компанією Roketsan.

Як розповідав раніше генеральний директор турецької компанії Baykar Makina Халюк Байрактар, на БПЛА Akinci різні за потужністю двигуни українського виробництва стоять на різних версіях цього бойового безпілотника. Зокрема, йдеться про двигуни виробництва ДП "Івченко-прогрес" та АТ "Мотор Січ".

Довідка

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Україна уклала дві угоди про постачання двигунів для виробництва турецьких безпілотників MIUS і Akinci.

Компанія Baykar також планує побудувати в Україні завод із виробництва не тільки ударних безпілотників Bayraktar TB2, а й нових Bayraktar Kizilelma.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: