fbpx
Сьогодні
11:48 22 Бер 2023

Першу технічну сіль з нового родовища на Закарпатті отримають вже цього року: як працюватиме це рішення

Фото: ілюстративне з Вікіпедії

На Закарпатті  триває розробка родовища солі. Першу технічну сіль з нового родовища отримають вже цього року.

Про це інформує Рубрика з посиланнян на facebook голови Закарпатської ОВА Віктора Микита.

У чому проблема? 

Зараз потреба країни в технічній солі становить до 450 тисяч тонн на сезон. Через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство "Артемсіль". Воно закривало потреби України в солі.

Яке рішення?

Саме тому для виконання окремих спеціальних завдань, серед яких і забезпечення продовольчої безпеки країни, залучили Закарпаття, котре має відповідні ресурси та потенціал.

Як це працює?

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита разом із першим заступникомом Мирославом Білецьким відвідали інженерний майданчик Тереблянського соляного родовища.

Цей проєкт має державне значення та перебуває під особливим контролем керівництва країни. Тут у межах інвестиційної угоди з ТОВ "КАТІОН ІНВЕСТ" триває розробка родовища солі.Зараз проводять інженерні роботи з облаштування шахти.

Ґрунт виявився нестійким, тому прийнято рішення розробляти прохід відкритим способом до стійкої породи. Це збільшує терміни виконання робіт і необхідність встановлення залізобетонної конструкції для облаштування ділянки тунелю. На майданчику працює велика кількість техніки та фахівців.

За попередніми підрахунками, цього року тут отримають першу технічну сіль, яка може бути використана для утримання доріг у зимовий період. У перспективі родовище зможе забезпечити 100% потреби України в технічній солі, що є критично важливим, враховуючи колосальне зростання ринкової ціни на цей продукт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: