fbpx
Сьогодні
20:36 18 Бер 2023

МВФ схвалив зміни до правил кредитування для майбутньої програми підтримки України

English version here

Міжнародний валютний фонд схвалив зміни до своїх правил кредитування, які дозволяють йому допомагати країнам, що стикаються з надзвичайно високою невизначеністю.

Про це йдеться в пресрелізі МВФ

У заяві зазначається, що зміни застосовуються в ситуаціях, пов'язаних з екзогенними шоками, які не піддаються контролю з боку влади країни і не впливають на її економічну політику. Відповідні зміни відкривають шлях для фінансової підтримки України.

Схвалюючи зміни до політики фінансових гарантій, виконавча рада зазначила, що реалізація програми, яка підтримується фондом, у випадках надзвичайно високої невизначеності вимагатиме ретельної оцінки того, чи буде такий план здійсненним і надійним, враховуючи його ймовірні характеристики ризику.

Фонд традиційно надавав позики лише тим країнам, які мають чіткий план погашення заборгованості, щоб забезпечити можливість продовження кредитування інших країн.

Довідка

Консультації Міжнародного валютного фонду по Україні, попередньо, завершаться цього тижня, деталі щодо нової програми можуть стати відомими з наступного.

Міжнародний валютний фонд готовий надати значну економічну підтримку Україні в рамках нової повноцінної кредитної програми.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив у понеділок, що Україна розраховує отримати понад 15 мільярдів доларів загалом.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: