fbpx
Сьогодні
12:22 17 Бер 2023

Відновлення природи має стати частиною пакета відбудови України, – єврокомісар

English version here

Окрім величезних людських страждань та руйнації, російська агресія проти України заподіяла шкоду довкіллю, тож поновлення природних ресурсів має стати частиною повоєнного відновлення держави.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з охорони довкілля заявив Єврокомісар з питань довкілля, океанів та рибальства Віргініус Сінкевичюс, повідомляє Укрінформ.

«Хочу відзначити представлену (на зустрічі – ред.) доповідь Польщі щодо шкоди, яку російське вторгнення завдало для регіону Карпат. На додаток до неприйнятної людської ціни цього вторгнення, природне довкілля також страждає від триваючої (російської – ред.) агресії. Буде важливим забезпечити, щоб відновлення природи було частиною пакета відновлення України, і в цьому контексті програма EU LIFE (укр. ЄС – життя) відіграє свою важливу роль», – зазначив Єврокомісар.

Як відомо, ЄС започаткував програму LIFE у 1992 році для фінансування численних проєктів у природоохоронній сфері. Загальний бюджет цієї європейської програми складає 5.4 мільярда євро на період 2021-2027 років. Ці кошти призначені для фінансування у сферах охорони природи та біологічного розмаїття, циркулярної економіки та якості життя, пом'якшення наслідків кліматичних змін та переходу на чисту енергію.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: