fbpx
Сьогодні
19:46 16 Бер 2023

На кінець березня запланований тендер на закупівлю "бебі-боксів", а наявних "пакунків" вистачить до червня, - Мінсоц

У Мінсоцполітики повідомили, що на кінець березня запланований новий тендер на закупівлю "пакунків малюка", а наявних "бебі-боксів" має вистачити до кінця червня.

Про це йдеться у заяві міністерства, пише Рубрика.

Напередодні підприємець Олександр Соколовський написав, що Мінсоцполітики досі не оголосило про процедуру закупівлі "пакунків малюка" у 2023 році, а, отже, "бебі-бокси" з'являться у пологових із другого півріччя.

Натомість у міністерстві кажуть, що медичні заклади по всій країні забезпечені "пакунками" у середньому до кінця червня. Станом на 1 січня на складах зберігалося 21,7 тисячі "бебі-боксів", з них 7 тисяч видали з 1 січня і до 15 березня.

Тобто на складах залишається 14,7 тисячі "пакунків малюка2. А оскільки, за даними міністерства, наразі щомісяця використовується 3,5 тисячі "бебі-боксів", запасів вистачить на 4 місяці.

Також у Мінсоцполітики запевняють, що початок тендеру на закупівлю нових "пакунків малюка" заплановано на кінець березня, щоб до кінця квітня підписати договір із майбутнім постачальником.

"Протягом січня-лютого Міністерство соціальної політики зібрало потребу з регіонів щодо того, яка кількість "пакунків малюка", орієнтовно, буде необхідна у 2023 році, підготувало документацію для проведення тендеру та найближчими днями оголосить відповідний тендер", — кажуть у відомстві.

За весь 2022 рік батьками видали 52 тисячі "бебі-боксів", з них 44,9 тисячі було виготовлено у тому ж році, а решта — у 2021-му. Також у міністерстві зазначають, що батьки частіше обирають не пакунок, а грошову компенсацію за нього. Зокрема, протягом 2022 року 154 тисячі батьків (тобто 74% всіх батьків) обрали саме не пакунок, а гроші.

"У поточному році тенденція лише посилюється: з 40,5 тисячі родин 33,5 тисячі обрали саме грошову виплату (а це — вже 82%)", — переконують у Мінсоцполітики.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: