fbpx
Сьогодні
17:49 13 Бер 2023

Сполучені Штати виділяють майже 120 млн доларів фінансової допомоги медичній системі України

English version here

Україна отримає від Сполучених Штатів Америки 118,5 млн доларів на допомогу у боротьбі з ВІЛ/СНІД. Фінансування розраховано на два роки.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сторінку уряду України.

Глобальний координатор США з питань СНІДу Джон Н. Нкенґасонґ анонсував виділення загального фінансування Україні у сумі 118,5 млн доларів терміном на два роки.

Зазначається, що з них 59,5 млн доларів планується виділити у 2024 році та ще 59 млн доларів – у 2025 році.

"Дворічне фінансування буде запроваджено вперше. Крім цього, Глобальний фонд також анонсував виділення 157 млн доларів допомоги на 2024-2026 роки", – йдеться у повідомленні.

PEPFAR – це надзвичайна ініціатива Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД. Вона полягає у наданні технічної допомоги та певного обсягу безпосередніх послуг, що мають забезпечити максимальну якість, масштаби охоплення та результативність національних заходів з відповіді на епідемію ВІЛ/СНІД.

Довідка

Уряд України попросив Сполучені Штати розширити військову допомогу для Збройних сил. Зокрема, влада попросила передати протиброньові бомби, що містяться в касетних снарядах MK-20.

У п'ятницю, 24 лютого, Сполучені Штати Америки повідомили про надання Україні понад 10 млрд доларів фінансової допомоги.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: